Košarka

Zov Krešinog doma: “Da pokažemo da smo tim”

Autor mondo.me

Budućnost Voli sjutra u 20.00 časova igra protiv probuđenog Zadra u gostima, Nikola Ivanović poručuje da plavi žele da se vrate na pobjednički kolosjek

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Lider putuje na jadransku obalu, u dom legendarnog “Krešimira Ćosića” i bez obzira na kvalitet domaćina uvijek je to jedno od težih gostovanja u ABA ligi. Čini se idealan trenutak da se košarkaši Budućnost Volija vrate pobjedama, da započnu novi trijumfalan niz koji su prekinuli u prošlom kolu protiv FMP Železnika.

Zadar - Budućnost - jedan od zvučnijih mečeva na startu drugog dijela sezone regionalnog takmičenja na programu je u nedjelju od 20 sati. Neće biti lako, ali...

Ove sezone je uglavnom tako u ABA ligi. Svi takozvani autsajderi dobijaju favorite - Zadar, Krka, da ne pominjemo Primorsku i FMP. Svaka utakmica donosi pritisak. Teško da možete otići negdje u goste i reći - ovo je sigurna pobjeda”, poručio je za Dnevne novine pred današnji put u Dalmaciju Nikola Ivanović.

A Zadar se ove godine podiže kako odmiče sezona - nakon sedam vezanih poraza momci Danijela Jusupa pred svojim navijačima srušili su velike favorite Cedevitu Olimpiju i Crvenu zvezdu.

“Na papiru ovo je možda ne toliko teška i zahtjevna utakmica, ali nije tako. Zadar je pokazao protiv Cedevite Olimpije i Zvezde koliko može, publika se probudila, a tamo je uvijek prijatno za igranje. Želimo da pokažemo da smo ozbiljan tim i vratimo se pobjedama”, jasan je Ivanović, koji je drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg košarkaša u Crnoj Gori.

Nakon osam vezanih pobjeda “plavi” su zakočili u prošlom kolu na gostovanju kod FMP-a, a nakon toga uslijedio je i poraz u rezultatski nevažnom meču Evropkupa protiv Oldenburga.

“Generalno igramo veoma dobro u posljednje vrijeme. Utakmica protiv FMP-a bila je nešto lošija, a protiv Oldenburga čudna, jer nije imala rezultatski značaj. U svakom slučaju želimo da nastavimo u dobrom ritmu i u Zadru”, dodao je plej Budućnosti.

Na oproštaju od Evrokupa momci Petra Mijovića ponovo su pokazali raznovrsnost u napadu, ali Ivanović ponavlja da je ključ u defanzivi.

“U periodu smo kada imamo dosta raspoloženih igrača. Ali, opet glavna stvar je odbrana - to uporno ponavljamo. Ona nije bila kako treba protiv FMP-a".

Poslije par sezona Budućnost u drugom dijelu sezone neće imati evropskih obaveza - sve to znači jedan meč sedmično. Može li to da bude prednost u odnosu na rivale iz regiona koji nastavljaju sa avanturama u Evropi?

“Ispadanje ima i prednosti i mana”, smatra Ivanović. “Realno, bila je ovo grupa koja je trebalo da se prođe, ali nije nam se dalo - nešto slabiji početak, porazi na jednu loptu”.

Ipak...

“Sigurno će nam mnogo pomoći manji broj utakmica što se svega tiče - organizacije treninga, timskih i individualnih obaveza, a i uhvatićemo pravi ritam spavanja, što kada se igra Evrokup nije baš najbolje. Dosta stvari je pozitivno. Igraćemo svakih sedam dana što znači konstantno dokazivanje iz sedmice u sedmicu”, zaključio je Ivanović.

ABA, 12. KOLO

Sinoć

FMP - Krka 84:81

Subota

17.00h C. Olimpija - Mega Bemaks

20.00h Partizan - Igokea

Nedjelja

18.00h Mornar - Cibona

20.00h Zadar - Budućnost

Ponedjeljak

18.00h Primorska - C. zvezda

TABELA: Budućnost 9-2, 8-4, Partizan 8-3, C. Olimpija 8-3, Primorska 8-3, C. Zvezda 6-5, Mornar 6-5, Krka 4-8, Cibona 4-7, Igokea 2-9, Zadar 2-9, Mega 2-9

Tagovi