Košarka

“Hvala Duletu, Deju, Boši i Zvezdu…”

Autor mondo.me

Boško Radović kao novi selektor Crne Gore pričao o novom reprezentativcu Džastinu Kobsu, svojim prethodnicima kojima je bio pomoćnik, prozorima u kvalifikacijama za EP

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Duško Vujošević, Dejan Radonjić, Luka Pavićević, Bogdan Tanjević, Zvezdan Mitrović, pa Boško Radović - mladi stručnjak je zvanično šesti selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore.

A nekadašnji pomoćnik Vujoševića, Radonjića, Tanjevića i Mitrovića je već odradio jedan posao - “doveo” je organizatora igre Budućnost Volija Džastina Kobsa za plejmejkera.

Kobs je od početka bio najozbiljniji kandidat. KSCG i on su aplicirali za dobijanje pasoša, ne bi trebalo da bude problema, pa će on biti novo pojačanje za reprezentaciju Crne Gore”, rekao je Radović, koji se zahvalio Košaršakom savezu Crne Gore na ukazanom povjerenju.

Velika je čast i obaveza ovo mjesto, a obaveza prije svega da se nastavi kontinuitet mojih prethodnika i naravno rezultata - pojavljivanje na Evropskom prvenstvu”, rekao je Radović.

Novi selektor košarkaša je imao od koga da uči, sa Vujošević je stvarao reprezentaciju, sa Radonjićem i Tanjevićem je nadograđivao i išao na Evropska prvenstva, a sa Mitrovićem je odveo na Mundobasket.

Zadovoljstvo mi je bilo da radim sa najboljim trenerima, svako u svom trenutku, u Evropi. Nije mi opterećenje, zahvalan sam svima, mnogo sam naučio od njih i stekao iskustvo”, jasan je mladi stručnjak.

A nova priča sa Radovićem na čelu kreće u februaru kada počinju kvalifikacioni prozori za Evropsko prvenstvo. Rivali u grupi će biti Francuska, Velika Britanija i Njemačka koja je kao jedan od domaćina već na Eurobasketu. Na startu  - protivnici će biti Britanci.

Ovog puta je manje prozora u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Svaka utakmica je važna. Grupa je specifična sa Njemačkom. Znate one priče da je prva utakmica najvažnija, ova je stvarno najvažnija. Igraćemo bez najboljih igrača, u izmijenjenom sastavu. Svi zajedno se moramo potruditi da se sve zategne i krenemo pobjedom”, poručio je selektor, koji ima iskustva sa prozorima.

Ono što je radio Zvezdo je pravi recept kako treba dozirati treninge, ponašati se, voditi ekipu. Nastavićemo u sličnom ritmu, ali i ono najbitnije stvarati atmosferu u ekipu”, zaključio je Boško Radović.