Košarka

Željko Obradović: Ne možemo ovako dalje, toliko za večeras!

Izvor mondo.rs

Najveći evropski košarkaški trener bio je prilično nedorečen posle šokantnog poraza od Zenita kod kuće.

VLADIMIR ANDROIC pomocni trener i ZELIMIR OBRADOVIC ZELJKO trener kosarkasa Fenerbahcea Istanbul na utakmici Evrolige protiv Crvene zvezde u hali Stark Beogradska arena, Beograd 10.10.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda, Evroliga, Fenerbahce Istanbul
Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Košarkaši Fenerbahčea doživjeli su treći uzastopni poraz u Evroligi i to "clutch" trojkom Endrju Abisija dok je isticalo vrijeme pred oko 9.000 zbunjenih navijača u Istanbulu.

U napadu prije toga, Kostas Slukas pogodio je trojku iz "specijala" koji je tražio Željko Obradović i poravnao na 81:81, ali je Đoan Plaza na narednom tajm-autu sjajno iskoristio šest preostalih sekundi i ostavio Fener na začelju tabele Evrolige sa skorom 5-10.

Fenerbahče - Zenit (sport)
Izvor: YouTube

Svjestan situacije u kojoj se ekipa nalazi od starta šeste sezone u klubu, Obradović je na konferenciji za medije bio iskren, ali i nedorečen.

"Ovo je komplikovana i veoma težka situacija za sve nas. Očigledno je da moramo da reagujemo na neki način. Ne postoji šansa da nastavimo dalje ovako", rekao je u jednom trenutku.

"Želim da čestitam Zenitu na pobjedi. Volio bih i da se zahvalim navijačima na divnoj atmosferi. Na nama je da razmislimo i donesemo odluku o svemu ostalom. Nadam se da me razumijete. Toliko od mene za večeras", nadovezao se i završio razgovor, posle čega su turski novinari s pravom konstatovali da je ovo, možda, i "Žocova" najava odlaska sa klupe.

Obradović (59) samo u prvoj sezoni nije odveo Fenerbahče na Fajnal-for Evrolige. U narednih pet, osvojena su dva treća, dva druga i jedno prvo mesto - što je ujedno najveći uspeh turske klupske košarke.