Košarka

Poslije Radovića - Kobs ili Adams!?

Autor mondo.me

Košarkaški savez Crne Gore će u petak postaviti Radovića za selektora, a novi trener reprezentacije će odlučiti koga će naturalizovati od stranaca

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Boško Radović je novi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, čeka se samo zvanično saopštenje KSCG, a sa Radovićem će stići novi naturalizovani igrač.

Nakon Omara Kuka, Tajrisa Rajsa, Tejlora Ročestija, Džavonta Grina i Dereka Nidama, KSCG je odlučio da dogovori saradnju sa novim američkim plejmejkerom, a Dnevne novine pišu da su u užem krugu organizatori igre Budućnost Volija i Unikahe - Džastin Kobs i Džoš Adams.

Kobs je dobro poznat crnogorskoj javnosti, a u karijeri je igrao za Rigu, Frankfurt, Istanbul, Bajern Minhen, Gravelin, Leman, najbolje partije je pružao u dresu Cedevite, dok je ove sezone jedan od oslonaca “plavih”. Jedna od prednosti za Kobsa je što nekoliko crnogorskih reprezentativaca upoznao u redovima podgoričke ekipe, a sa Nikolom Ivanovićem dijeli poziciju "jedan".

Adams je jedan od najcjenjenijih organizatora igre na Starom kontinentu. Evropsku avanturu nakon studiranja na Vajomingu počeo je u Avtodoru, nastavio je u Efesu i Bešiktašu, dok je početkom godine igrao za razvojni tim Toronta. Ovog ljeta je potpisao ugovor sa Unikahom, a sa 12,2 poena prosječno po meču najbolji je strijelac ekipe iz Malage u Evrokupu. Ove jeseni je protiv Budućnosti u grupnoj fazi u dva meča ubacio 22 poena.

I Kobs i Adams imaju samo američko državljanstvo, nemaju reprezentativno iskustvo, pa nema prepreka za njihovo angažovanje.