Košarka

Traži se reakcija nakon poraza

Autor mondo.me

Budućnost bez Džastina Kobsa i Hasana Martina igra sa Oldenburgom u Njemačkoj (20.45) u posljednjem kolu prve faze Evrokupa

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost Voli nema više ni teoretsku šansu da se plasira u TOP 16 fazu Evrokupa - to je postalo jasno nakon što je Trento sinoć savladao Unikahu u Italiji.

Međutim, "plavi" će večeras protiv Oldenburga (20.45) u posljednjem 10. kolu drugoligaškog evropskog takmičenja tražiti reakciju nakon poraza od FMP-a.

Avionom iz Podgorice do Beča, opet čeličnom letilicom iz glavnog grada Austrije do Hamburga, pa autobusom do Oldenburga - tako je ekspedicija Budućnost Volija stigla na poprište bitke u Grose Eve areni.

Nastavljamo ritam od dvije utakmice nedjeljno, Oldenburg nas je savladao u neizvjesnom meču u Podgorici (85:83) i to nam je značajno umanjilo šanse za plasman u narednu fazu”, rekao je trener Petar Mijović.

Prvak Bundeslige iz 2009, osvajač Kupa iz 2015. i učesnik Evrolige u sezoni 2013/14. zavisi od tri igrača - Hobs je organizator, Polding iskusan šuter, a centar Mahalbašić daje raznovrsnost ekipi...

Oldenburg je ozbiljan rival, sastavljen od 10-11 igrača koji odlično mogu da odgovore zahtjevima igre. Od našeg posljednjeg susreta, protivnik se pojačao kombo-bekom Larsenom i sigurno nas očekuje dobra provjera. Naravno, i prilika da podignemo nivo igre i pokažemo da smo protiv FMP-a imali samo loš dan”, jasan je 37-godišnji talentovani strateg.

A upravo je reakcija nakon poraza od "pantera" - najbitnija! Plavi su izgubili nakon osam vezanih pobjeda, tako da je neophodno da se vrate na pobjednički put.

Taj poraz nam je teško pao, jer smo u tom meču odstupili od čvrstine i koncentracije koja nas je krasila u prethodnom periodu dobrih rezultata. Želimo protiv Oldenburga da odreagujemo i povećamo nivo defanzivnog intenziteta i koncentracije”, jasan je Mijović, koji na put nije poveo plejmejkera Džastina Kobsa i centra Hasana Martina.

GRUPA D

VEČERAS

18.00 Galatasaraj - Arka

20.45 Oldenburg - Budućnost Voli

TABELA: Unikaha 7-3, Galatasaraj 5-4, Oldenburg 5-4, Trento 5-5, Budućnost 4-5, Arka 3-6.