Košarka

Teodosić rešetao Monako, "srpski" Virtus ide na Partizan!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Ekipa Aleksandra Đorđevića novom pobedom zauzela prvo mesto u grupi, te će naredne godine gostovati u Beogradu.

Izvor: Promo/eurocupbasketball.com/Virtus

Virtus Bolonja je pobedom u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa stavila tačku na taj deo takmičenja i u konačnom plasmanu zauzela prvo mesto. To znači da će italijanski tim u TOP 16 fazi takmičenja biti u grupi sa Partizanom!

MONAKO - VIRTUS BOLONJA 72:81 (24:11, 11:19, 18:26, 19:25)

Odličnu partiju u ekipi Aleksandra Saše Đorđevića odigrao je Miloš Teodosić, pošto je sa 25 poena potopio nade Monaka da će moći da ostvare sedmi trijumf u sezoni.

Bolonja je loše počela meč i katastrofalno odigrala prvu četvrtinu, ali je italijanski tim postepeno smanjivao prednost.

Do poluvremena je zaostatak od -15 "splasnuo" na -5, da bi u samom finišu treće četvrtine Bolonja napokon povela. Od tada nisu ispuštali prednost.

Teodosić je upisao čak pet trojki, te je uz pomoć Kajla Vimsa doneo svojoj ekipi osmi trijumf u Evrokupu. Stefan Marković je bio produktivan sa šest asistencija (i pet poena).

Prvo mesto Bolonje u grupi A znači da će u narednoj grupnoj fazi biti smešteni u grupu sa Partizanom, drugoplasiranom ekipom iz grupe B.

Njima će se pridružiti i trećeplasirani iz C grupe i četvrtoplasirani iz D grupe, a još uvek ostaje da se vidi koje će to biti ekipe.

U TOP 16 fazi, dva najbolja tima iz svake od četiri grupe će obezbediti plasman u četvrtfinale. Prvi mečevi u novoj grupnoj fazi na programu su od 8. januara 2020. godine.