Košarka

Eurobasket 2021: Ovako će to izgledati (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Objavljen je logo za Evropsko prvenstvo košarkaša 2021. godine, koje će biti održano u četiri zemlje

kosarkas reprezentacije Srbije na utakmici Svetskog prvenstva 2019 protiv Spanije u hali Vuhan sportski centar, Vuhan 08.09.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Srbija, Spanija, Svetsko prvenstvo, Kina
Izvor: MN Press

Na Eurobasketu 2021. godine okupiće se 24 tima sa Starog kontinenta. Taj šampionat biće odigran od 17. avgusta do 3. septembra 2021, i to u četiri zemlje domaćina - Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji.

Na logotipu su prikazani mnogi košarkaški elementi koji su 'spakovani' na pehar namenjen šampionu koji nosi ime Nikolaj Semaško, po nekadašnjem potpredsedniku FIBA.

Logo Eurobasket 2021
Izvor: Youtube/FIBA

"Lansiranje logotipa predstavlja uvod u kvalifikacije za Eurobasket 2021, koje kreću u februaru 2020. godine. Logo su zajedno izabrale četiri zemlje domaćina. lepo je videti da je partnerstvo te četiri države sjajno započelo i verujemo da ima potencijala da se njihova zajednička organizacija pokaže kao najuspešnija do sada", rekao je izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak.

Plasman na Eurobasket izboriće po tri ekipe iz svake grupe, sa izuzetkom onih grupa u kojima se takmiče reprezentacije zemalja domaćina, kao što je slučaj sa selekcijom Srbije.

Eurobasket 2021 biće treće takmičenje koje će zajednički organizovati četiri zemlje, nakon što je prvi put to urađeno 2015 (Francuska, Nemačka, Hrvatska, Letonija), a potom i 2017 (Turska, Finska, Izrael, Rumunija).