Košarka

Pavićević nakon četvrte pobjede u nizu: Možemo još bolje

Autor mondo.me

Četiri pobjede u nizu Mornara u prve dvije nedjelje decembra potvrdile su da je kriza forme iza najpopularnijeg sportskog kolektiva Južnog Jadrana.

U poslednjem meču, protiv Mege u 11. rundi ABA lige (85:68), Barani su pokazali kvalitet zbog kojih su ih, nakon transfer roka ljetos mnogi svrstavali u red favorite za plej of regionalnog takmičenja.

Šesti trijumf u regionu, vratio je Mornar u gornji dio tabele a trener Mihailo Pavićević ne skriva da je cilj da se plasman možda i popravi u narednim mečevima.

Razmišljamo sada o gostovanju Tenerifama u FIBA ligi šampiona, ali nije tajna da se nadamo pobjedi protiv Cibone u sledećem kolu ABA lige. Taj trijumf bi nas ostavio u vrhu tabele a da bi stigli do polufinala moramo da pobjeđujemo na svom terenu i stignemo do jednog ili dva trijumfa u gostima”, rekao je Pavićević.

Možda ce vas zanimati


Šef struke Mornara ne skriva zadovoljstvo izdanjem svog tima u meču sa Megom.

Odigrali smo, prije svega, zrelo i pametno, u odbrani na željenom nivou što nam je omogućilo da postižemo lake poena iz tranzicije, stižemo do otvorenih šuteva...Lako je treneru da vodi utakmicu i kasnije da je komentariše kad ekipa odigra pametno, kad u svakom trenutku zna šta treba da uradi”, prokomentarisao je Pavićević.

Trener “Ponosa Bara” uvjeren je, međutim, da njegov tim može i bolje.

Nakon ove serije pobjeda atmosfera u timu je jako dobra ali svi u Mornaru znamo da možemo mnogo bolje što ćemo, nadam se, u narednim mečevima i dokazati. Dok smo se mučili, u ABA ligi nismo imali loše rezultate, sad smo vezali dvije pobjede, i dvije u Fibinoj Ligi šampiona, i to nam daje za pravo da vjerujemo u to što radimo, dodao je Pavićević.

Mornarova ekspedicija kreće danas na naporan put Španije, odnosno Kanarskih ostrva gdje ih očekuje megdan sa liderom C FIBA grupe lige šampiona.

Vrlo teško gostovanje na Tenerifama, protiv, možda, najjače ekipe u FIBA Ligi šampiona. Ali, ni tamo ne idemo sa bijelom zastavom, iako se radi o zaista dalekom putu. Ako uspijemo da se oporavitmo, nadam se da ćemo i tamo odigrati dobru utakmicu, i s ponosom reprezentovati crnogorsku košarku"”, rekao je Pavićević.

Meč na Tenerifama Barani igraju u utorak od 20:30.

Tagovi