Košarka

Pavićević: Za meč sa Megom ne treba skauting

Autor mondo.me

U 11. kolu ABA lige Mornaru u goste stiže Mega.

Uspon forme košarkaši Mornara potvrdili su i u 8. kolu FIBA lige, pobjedom protiv Rige (106:99), istina nakon produžetka u koji se ušlo uprkos 19 poena viška krajem treće dionice.

Višak utrošene energije, naravno, ne mijenja planove Barana u sjutrašnjem duelu sa Megom u 11. kolu ABA lige.

Odabrali smo teži put da dođemo do pobjede protiv Rige, žao mi je što smo potrošili dodatnu energiju koja nam je bila potrebna za utakmicu koja je pred nama. Nismo planirali da je potrošimo ali moguće je da je i dobro što se napravila ovakva drama zbog publike. Naravno, nismo to namjerno uradili ali to je sport, to je košarka“, kaže između dva ovonedjeljna duela šef struke Mornara Mihailo Pavićević.

On dodaje da je najbitnije od svega da je izvojevana pobjeda i potvrđeno da je ekipa u uzlaznoj formi.

Evidentno je da igramo mnogo bolje, kvalitetnije u odbrani, sa mnogo više samopouzdanja ne računajući ovu zadnju četvrtinu protiv Rige kada nam je pala koncentracija. Meč sa Megom neće biti lak za nas. U ABA ligi nema lakog protivnika, niti mi rivale  dijelimo na taj način. Nezavisno od toga što je Mega pri dnu tabele“, kaže Pavićević.

Trener Mornara dodaje da su on i njegovi saradnici u stručnom štabu uoči predstojećeg duela oslobođeni jednog dijela posla kada je riječ o pripremi utakmice.

Mega je ekipa za koju ne treba raditi skauting. Tim koji svojom mladošću igra sa mnogo poleta, energije, trči i šutira... Ako im dozvolite da se razmahnu bićete u problemu. Nadam se da ćemo biti dovoljno mudri da odigramo kako treba i dođemo do još jedne pobjede. Kad kažem „doći“ mislim da ćemo odraditi sve što se mora da bi pobijedili jer se samo tako može do uspjeha“, zaključio je Pavićević.

Mihailo Pavićević, komentar pred meč sa Megom
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar


Utakmica Mornara i Mege u barskoj Topolici počinje u 18:00.