Košarka

Za nastavak sna o TOP 16 fazi

Autor mondo.me

Budućnost Voli u 19.00 časova dočekuje Galatasaraj i osluškuje ostale rezultate iz grupe grupe D Evrokupa

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Nakon dvadesetak dana evropske noći se vraćaju u "Moraču", a kako ne bi bila i posljednja ove sezone, košarkaši Budućnosti najprije će morati da nastave sjajne igre iz prethodnog perioda i da savladaju Galatasaraj.

Meč u našoj najvećoj dvorani počinje u 19 sati, a osim trijumfa nad timom iz Istanbula, crnogorskom prvaku neophodan je i trijumf u posljednjem kolu (Oldenburg u gostima), ali i da Trento do kraja izgubi oba meča (od Arke večeras u gostima, te od Unikahe na svom terenu), a Arka Gdinja jedan (od Galatasaraja u gostima).

Čini se da izgledi "plavih" za nastavak takmičenja u Evrokupu i nisu baš veliki, ali je jasno da će se Budućnost boriti sve dok postoji i najmanja nada.

Dugo smo u dobrom ritmu, a iz kvalitetnog treninga kreiramo prave stvari i dobre rezultate”, istakao je Petar Mijović, čovjek koji je preuzeo Budućnost nakon odlaska Slobodana Subotića i koji je veoma brzo pokazao da zaslužuje ugovor za mjesto prvog trenera.

Duel sa Galatasarajem biće još jedan u nizu testova, protiv vrhunskog tima, koji je dobro selektiran i ima izuzetan individualni kvalitet”.

Nakon nesrećnog poraza od Unikahe u "Morači" početkom novembra, Mijovićevi momci se ne zaustavljaju - slavili su u narednih sedam mečeva, lideri su ABA lige, a oživjeli su i šanse u Evrokupu. Večeras će ponovo biti na velikom ispitu.

Dočekujemo jednog od favorita ovog takmičenja, ekipu koja je sposobna da se bori za vrh Evrokupa”, nema dilemu Mijović.

Ipak...

I mi smo, takođe, u formi nakon serije važnih pobjeda”.

Trener "plavih" istakao je i da će Galata večeras biti još jača u odnosu na meč koji je Budućnost igrala u Istanbulu.

U odnosu na tu utakmicu Galatasaraj se pojačao igračem koji ima NBA iskustva Aleksom Pojtresom i nesumnjivo je da nakon pobjede u derbiju sa Bandirmom u turskom šampionatu u Podgoricu dolazi sa visokim ambicijama”, smatra Mijović.

A u tom prvom meču u Istanbulu Budućnost je imala veliku šansu da utiša "Sinan Erdem dom", ali Džastin Kobs i Danilo Nikolić u finišu utakmice i produžetka nisu imali sreće pri posljednjem šutu (84:83).

Odigrali smo dobru utakmicu tada, a odnosu na taj meč na našim četvorkama i peticama je odgovornost da odigraju na malo višem nivou, a pod tim mislim na ofanzivne skokove u odlučujućim momentima. Naravno, i da pokušaju da pariraju atletizmu tri izuzetno kvalitetna igrača koje turski tim ima u unutrašnjoj liniji”, potencirao je Mijović.

Igra Galatasaraja uglavnom se vrti oko jednog momka...

Bek Aron Herison je u formi, on im je stub igre u oba pravca - posebno u napadu”, dodao je Mijović.

Šef struke Budućnost Volija na kraju je imao i posebnu želju...

Nadam se da ćemo još jednom obradovali navijače, kao i da će oni ponovo napuniti 'Moraču', jer nam je njihova podrška od izuzetnog značaja”, zaključio je Mijović.

Ulaznice za ovaj meč i danas su u prodaji (od 12 do 19h), a koštaju od tri do sedam eura.

GRUPA D

Sinoć

Unikaha - Oldenburg 108:68

Večeras

19.00 Budućnost - Galatasaraj

20.00 Arka - Trento

TABELA: Unikaha 7-2, Oldenburg 5-4, Galatasaraj 5-3, Trento 3-5, Arka 3-5, Budućnost 2-6

Tagovi