Košarka

Barani dočekuju Rigu u pobjedničkoj atmosferi

Autor mondo.me

Bolji “vjetrovi duvaju” u Mornaru nakon dvije vezane pobjede minule nedjelje.

Očigledan uspon forme popravio je samopouzdanje Barana koji nisu skrivali da ih u meču protiv Rige, večeras u 8. kolu FIBA lige šampiona interesuje samo pobjeda.

Pobjeda nad sastavom iz letonije podigla bi Mornar sa začelja tabele „C“ grupe i vratila u igru za plasman u top 16 elitnog klupskog takmičenja Svjetske kuće košarke.

Forma nam je sve bolja a naravno samim tim i atmosfera. Treba ovako da nastavimo, da pobjeđujemo u nizu i bićemo u igri za ostvarenje ciljeva s kojima smo ušli u sezonu”, kaže uoči meča sa Letoncima sve bolji bek Mornara Brendis Rejli Ros.

Formu nakon dugog oporavka od povrede podiže i Nemanja Vranješ.

Popravili smo, prije svega igru u odbrani. Počeli smo, zapravo, bolje da sprovodimo u djelo ono što se od nas traži. To je dalo rezultat tako da znamo kako treba da nastavimo. I ja se osjećam sve bolje nakon teže povrede i pauze, vraćam se u pravu formu tako da ću, nadam se, biti sve više od koristi timu. Protiv Letonaca moramo od podbacivanja lopte da zaigramo angažovano i ne dozvolimo bilo kakvo iznenađenje u svojoj dvorani. Očekujem našu još bolju igru nego sa Gaziantepom i još jednu sigurnu pobjedu”, kaže “snajperista” Mornara.

Meč Mornara i Rige u Topolici počinje u 18:30.