Košarka

Plavi ne odustaju od TOP 16 faze: Još jedan test

Autor mondo.me

Budućnost sjutra dočekuje Galatasaraj u Morači (19.00), pobjeda “plave” ostavlja u igri za naredni krug, ali računica je dosta zamršena i komplikovana

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost Voli je u seriji od sedam pobjeda, a dvije nedjelje bez Evrokupa su joj dobrodošle da se ekipa dodatno uigra i poveže, ali drugorazredno evropsko takmičenje opet kuca na vrata.

“Plavi” sa skorom 2-6 u SC “Morača” sjutra napadaju Galatasaraj (19.00) koji ima učinak 5-3 u 9. Kolu grupe D Evrokupa.

Petar Mijović i njegovi izabranici žele revanš, jer je Budućnost u Istanbulu izgubila 84:83 poslije produžetaka, a imala je šet za pobjedu preko Džastina Kobsa u regularnom dijelu utakmice.

Pred nama je jedna od najzahtjevnijih utakmica do sada, ali se nadam da ćemo biti maksimalno fokusirani, koncentrisani i da ćemo zadatke obaviti na visokom nivou”, kazao je Mijović.

Budućnost još sanja TOP 16 fazu Evrokupa, ali je računica teška i komplikovana. “Plavi” moraju da upišu obje pobjede u grupnoj fazi (Galatasaraj sjutra i Ordenburg na strani), Arka mora da pobijedi sjutra Trento kod kuće (20.00) i da u posljednjem kolu izgubi od Galatasaraja u gostima, dok Trento pored Arke mora da izgubi i od Unikahe na svom terenu.

Mi smo u dužem periodu u dobrom ritmu, a iz kvalitetnog treninga kreiramo prave stvari i dobre rezultate. Duel sa Galatasarajem biće još jedan u nizu testova, protiv vrhunskog tima, koji je dobro selektiran i ima izuzetan individualni kvalitet”, rekao je trener Mijović.

Petar Mijović pred utakmicu sa Galatasarajem
Izvor: Budućnost VOLI

Tagovi