Košarka

Mijović: Bilo je milina je gledati sa koliko energije i posvećenosti igramo

Autor mondo.me

Budućnost se u derbiju 10. kola ABA lige, protiv Cedevita Olimpije u Morači (93:80), učvrstila na čelu tabele.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Šef struke “plavih” Petar Mijović imao je mnogo razloga da bude zadovoljan izdanjem svog tima u derbiju kola i svojom sedmom ovosezonskom pobjedom na kormilu crnogorskog šampiona kojeg vodi tek meč duže.

"Odigrali smo svoju najbolju košarku u prve tri četvrtine. Bili smo svježi, odmorni i koncentrisani jer smo imali više dana da se pripremimo. Primili smo 41 poen u prvom poluvremenu, ali mislim da smo odigrali izuzetno dobru odbranu. I u trećoj četvrtini smo bili dobri i bilo je milina gledati kako stojimo na terenu, sa koliko energije i posvećenost”, komentarisao je nakon meča Mijović.

Pad u završnici meča nije zabrinuo trenera Budućnosti.

Nije Cedevita ekipa koja je koncipirana da možete dominirate 40 minuta protiv nje. Kaznila je odsustvo naše koncentracije u tranzicionoj odbrani, propustili smo da zaštitimo rane napade jedan na jedan, pogodila je i za tri i vratila se u meč. Imala je i dovoljno vremena da uvede utakmicu u još neizvjesniju završnicu, ali smo se vratili sa nekoliko dobrih odbrana i izuzetnim doprinosom svakog od igrača”, rekao je Mijović.

Šef struke “plavih” nada se da njegov tim može do drugog kruga u Eurokupu za šta je potrebna pobjeda protiv Galatasaraja u srijedu u Morači.

Imamo relativno mladu ekipu i za ono što nam je meta u martu i aprilu, značilo bi nam još pet utakmica u Evrokupu. Momci bi mogli samo da napreduju i podignu kvalitet. Imali bismo veću potrošnju, ali imamo veliki broj igrača i bilo bi dobro da zbog kvaliteta naših partija prođemo u drugi krug”, kazao je Mijović.

Možda ce vas zanimati