Košarka

Budućnost voli derbije: Da padne i Cedevita Olimpija

Autor mondo.me

Plavi večeras u SC Morača (18.00) dočekuju ekipu iz Ljubljane koja možda igra i najbolju košarku na Jadranu, Petar Mijović optimista, Džastin Kobs upitan

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Budućnost Voli ima ogromnu istoriju sa Olimpijom, nešto manju sa Cedevitom, ali protiv Cedevite Olimpije će igrati prvi put zvaničnu utakmicu za bodove.

I to u 10. rundi regionalnog takmičenja!

“Plavi” kao lideri ABA lige sa skorom 8-1 u naelektrisanoj Morači napadaju (18.00) drugoplasiranu ekipu regiona koja ima učinak 7-2 i žele da se učvrste na liderskom mjestu.

Samo to je u glavi izabranika Petra Mijovića!

Čeka nas izuzetno teška i zahtjevna utakmica, protiv dobrog tima i organizacije. Sam položaj ekipa dosta govori o ovoj utakmici. Sigurno jedan od derbija prvog dijela sezone. I pored određenih kadrovskih problema, mislim da u dobrom raspoloženju i spremni čekamo meč”, rekao je Mijović.

Međutim, nije da Budućnost i Cedevita Olimpija nemaju malu istoriju - ljetos su odigrali dva meča (Superkup ABA lige, turnir Mirza Delibašić), a oba su pripala ekipi koja je stacionirana u Ljubljani. Plus, Slaven Rimac na raspolaganju ima sjajnu ekipu koja možda igra i najbolju košarku na Jadranu.

Cedevita Olimpija je izuzetna ekipa pokrivena na svim pozicijama. Cirbes na početku nije pružao sjajne partije, ali je podignut nivo njegove igre na značajno veći. Očekujem fizičku košarku, koncentracija na ‘malim stvarima’ će biti od presudnog značaja. Moramo obratiti pažnju na tranzicionu odbranu na Mekintajera i Blažiča”, rekao je Mijović.

Plavi su u seriji od šest pobjeda, kao pobjednici su izašli iz dva vezana derbija sa Partizanom i Mornarom, a na početku sezonu su dobili i Crvenu zvezdu, tako da bi bilo lijepo kompletirati derbije. Za to, odbrana mora da bude na nivou.

Defanzivni skok treba biti kao na prethodnim utakmicama. Uz to biće jako značajno da svojim angažovanjem u situacijama ‘1 na 1’ umanjimo kvalitet i prenesemo loptu na neke opcije koje nijesu u prvom planu. Mislim da imamo svojih aduta”, poručio je Mijović, kome određene probleme stvara povreda Džastina Kobsa.

Kobs je pod ozbiljnim bolovima već dva dana zbog upale zuba, potpuno neočekivana povreda. Pokušaće da se iz sitnih povreda vrati i odigra, kao što je uradio protiv Zvezde u Beogradu i Arke u Poljskoj”.