Košarka

Barani iz Novog Mesta žele ka vrhu “ABA karavana”

Autor mondo.me

Košarkaši Mornara pokušaće večeras u Novom Mestu da potvrde uspon forme najavljen na poslednja dva meča.

Iako se nadaju da bi u meču sa Krkom mogli da otvore seriju pobjeda u regionalnom šampionatu, niko u taboru barskog ABA ligaša ne potcjenjuje večerašnjeg rivala. Naprotiv!

"Krka je na domaćem terenu izuzetno nezgodan protivnik, ne samo Mornaru nego i ostalim ekipama. Ne znam zbog čega je to tako. Svi se nešto žale na dvoranu, a teren je teren. Ne znam na šta se žale, ali oni jednostavno kod kuće igraju jako dobro. Evo, ove godine dobili su i Crvenu zvezdu. Očekuje nas vrlo teška i, mislim, neizvjesna utakmica”, prokomentarisao je pred meč sa slovenačkim timom trener Mornara Mihailo Pavićević.

U prethodnom meču ABA lige barani su najavili bolju formu, uprkos porazu nakon dva produžetka od Budućnosti. To je potvrđeno u srijedu pobjedom protiv gaziantepa u FIBA ligi šampiona.

Utakmice protiv Budućnosti i Gaziantepa u Ligi šampiona daju nam za pravo da idemo u Sloveniju sa određenom dozom optimizma, da eventualno pobjedom u Novom Mestu zadržimo priključak sa timovima iz vrha tabele. Neće to biti nimalo lak posao, jer je Krka sastavljena od izuzetno kvalitetnih igrača. Moraćemo da budemo veoma koncentrisani, kako u odbrani, tako i u napadu da bismo došli do pobjede. Pogotovo u odbrani, jer oni igraju bez nekog klasičnog centra, većinu vremena u igri provode dvije četvorke i svih pet igrača su dobri šuteri, što nije lako braniti. Nadam se da ćemo i mi njima, pametnom igrom u napadu, zadati dosta problema u fazi odbrane”, prokomentarisao je Pavićević.

Komentar trenera Mornara pred gostovanje Krki
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar