Košarka

VIDEO: Ovako je legendarni "Melo" izbrisao neprijatnu klauzulu u ugovoru!

Autor mondo.me

Gledaćemo ga još! Sjajno!

Najboljem strelcu u istoriji košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država bilo je potrebno osam utakmica da izbriše "ako" u ugovoru koji je, posle očajnog starta sezone Portland Trejblejzersa, potpisao sa franšizom iz Oregona.

Pored "last chance" minimalca od 2.159.029 dolara, koji je posrnula NBA zvezda potpisala sa ekipom koja ga je pozvala upomoć posle starta sezone od pet pobeda u 14 utakmica, stajala je i klauzula prema kojoj su Blejzersi slobodni da izađu iz te saradnje do 7. januara 2020. godine bez posledica, ali...

Učinak 16,9 poena uz šut 44,8 odsto iz igre, 5,9 skokova i 1,8 asistencija, koliko su dobili od legendarnog 35-godišnjaka - uz skor 4-4 u međuvremenu - naterali su trenera Terija Stotsa da od generalnog menadžera Nila Olšija da ukloni "izlaznu klazulu" iz ugovora i saopšti Entoniju da ostaje makar do kraja sezone.

Melo 1 (sport)
Izvor: YouTube

"Melo", koji je osam sezona nastupao za Denver Nagetse, šest za Njujork Nikse, jednu za Oklahoma Siti Tander i mesec dana za Hjuston Roketse prošle sezone (nakon čega je zamrznut i udaljen iz takmičarske postave) proglašen je za igrača nedelje Zapadne konferencije posle pauze od skoro godinu dana bez takmičarskih utakmica.

Melo 2 (sport)
Izvor: YouTube

On je zaigrao opet 19. novembra, a potom u nizu od tri pobede Portlanda prosečno postizao 22,3 poena, uz 7,7 skokova i 2,7 asistencije.

Melo 3 (sport)
Izvor: YouTube

Entoni, treći pik sa kultnog drafta iz 2003, kada je Lebron Džejms izabran kao prvi, Darko Miličić kao drugi, Kris Boš kao četvrti, a Dvejn Vejd kao peti, trejdovan je prošle godine iz Hjustona u Čikago Bulse posle čega se ova franšiza odlučila da ga isplati i otpusti bez jedne odigrane utakmice u "Junajted centru" i van njega.

Tagovi