Košarka

“Samopuzdanje mora da se drži pod kontrolom”

Autor mondo.me

Vicešampion ABA lige u SC Morača sa skorom 8-1 sjutra veče (18.00) dočekuje Cedevitu Olimpiju koja ima skor 7-2

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Budućnost Voli kao samostalni lider ABA lige napada drugoplasiranu Cedevitu Olimpiju u SC “Morača” (subota, 18.00), a pobjeda bi dodatno učvrstila “plave” na vrhu regiona.

Tabela kaže da se igra trenutno najveći derbi, jer je Budućnost na skoru 8-1, dok je Cedevita Olimpija na skoru 7-2.

Izabranici Petra Mijovića u dobrom raspoloženju dočekuju ekipu iz Ljubljane, jer su slavili u prethodna dva derbija (Partizan, Mornar), a plus je u seriji od šest pobjeda.

Rekao sam poslije Partizana i Mornara, ponoviću - liga je takva da vam ne dozvoljava da gledate dugoročno. Skoncentrisani smo da pobijedimo Cedevitu Olimpiju, da izgledamo dobro”, rekao je Mijović, koji se nadovezao.

Pobjeda bi nam, svakako, značila mnogo. Meč je i dobar test karaktera za ekipu, koja je u dobroj seriji - želimo da je nastavimo, ali ne gledamo ko je i koliko iza nas, već se samo spremamo za prvu utakmicu sa idejom kako da pobijedimo”.

Samopouzdanje je na visokom nivou!

Samopouzdanje je psihološka stvar i mora da se drži pod kontrolom. Ako nastavite da, prvenstveno, trenirate kako treba, onda samopouzdanje dobija na značaju. U suprotnom, može da vas ušuška”, poručio je Mijović, pa dodao.

Nakon Mornara i onakvog finišu trebalo bi da nam je postalo jasnije šta može da se dogodi ako pomislimo da smo neki ozbiljan faktor u svemu ovome. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni svih 40 minuta, a na treninzima maksimalno fokusirani i ozbiljni kako bismo nastavili da igramo dobro”, podvukao je perspektivni trener.