Košarka

Pavićević: Naše najbolje izdanje u odbrani od početka sezone

Autor mondo.me

Glavna boljka Mornara u dosadašnjem dijelu sezone bila je odbrana a upravo je u ovom segmentu “Ponos Bara” nadigrao Gaziantep i slavio prvu pobjedu u FIBA ligi šampiona.

Izvor: PROMO/FIBA/Mornar

Šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević bio je zadovoljan i koncentracijom svojih igrača u trenucima kada se lomio meč.

"Od prvog minuta smo bili fokusirani, naročito u odbrani “pik en rola”. Vjerovatno je ovo bila naša najbolja utakmica u odbrani ove sezone. Radili smo na tome na treninzima, i veoma sam srećan što su se neki rezultati vidjeli. Iz dobre odbrane smo dobili priliku da postižemo neke lake koševe, da igramo dobro u napadu, pa je i naše samopouzdanje počelo da raste tokom svih 40 minuta”, rekao je Pavićević na konferenciji za medije.

Trener Mornar nije imao zamjerki ni na igru svojih pulena u napadu.

“I u napadu smo igrali veoma pametno, znali smo gdje možemo da ih napadnemo, kažnjavali smo svaku njihovu grešku u odbrani, i protok lopte je bio mnogo bolji nego na prethodnim utakmicama. Bilo je par veoma lijepih napada u kojima je svaki igrač dotakao loptu, sa tim ekstra pasom je lijepo gledati bilo koju ekipu. Nadam se da ćemo tako nastaviti u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi", rekao je Pavićević.

Zadovoljan izdanjem svog tima bio je plej Mornara Derek Nidam.

"Nismo dobili Budućnost u prethodnom meču, ali mislim da smo iz te utakmice prenijeli pozitivnu energiju na ovaj duel. To prije svega važi za našu odbranu", rekao je Nidam.

Tagovi