Košarka

Ni Harden, ni Dončić - igrač nedelje u NBA je Karmelo Entoni (!?)

Izvor mondo.rs

Imao je solidne brojke, ali čini se da je liga više htela da ga nagradi za povratak na teren...

Kakav povratak na parket!

Karmelo Entoni (35) nedavno je stigao u Portland i odmah pokazao da "nije za bacanje". Štaviše, NBA liga odlučila je da "Mela" nagradi vrednim priznanjem - izabran je za najboljeg igrača Zapadne konferencije prošle nedelje.

Portland je s njim na parketu prekinuo niz poraza i vezao tri uzastopne pobede, a "Melo" je u tim utakmicama zaista beležio dobre brojke - 22,3 poena i 7,7 skokova po meču.

Međutim, da li je zaista bio najbolji?

Sa tim se neće složiti navijači Hjustona i Dalasa za koje su i prošle sedmice briljirali Džejms Harden i Luka Dončić, s tim da su njihove ekipe imale skor 2-1, što često uopšte nije relevantno za odluku NBA lige.

Harden je na jednom meči imao čak 60 poena, u proseku 42 poena, 8 asistencija i 6 skokova, dok je Dončić beležio 30,3 poena, 9 asistencija i 8,7 skokova, što je zaista neuporedivo sa "Melom".

Moguće je sasvim da je NBA liga želela da nagradi Entonija za povratak na parket posle više meseci pauze. Što se tiče istočne konferencije, tokom prošle nedelje ponovo je bio Janis Adetokunbo iz Milvokija s prosekom od 34,8 poena, 11,3 skokova i 4 asisntencije.

Tagovi