Košarka

Mijović: Slavio srećniji tim, Pavićević: Zaslužen trijumf Budućnosti

Autor mondo.me

Treneri Budućnosti i Mornara na sličan način doživjeli epilog prvog ovosezonskog crnogorskog derbija.

Mornar i Budućnost odigrali su u 9. kolu ABA lige još jedan meč kojem nije nedostajalo dramatike, začinjen sa dva produžetka, sa srećnim krajem za goste (92:95).

"U prvom poluvremenu smo igrali pogrešno i mekano, pa je protivnik imao mnogo otvorenih situacija. Mornar je uhvatio dobar ritam u trećoj četvrtini, jer mi nismo mogli da se adatpiramo na talenat koji oni imaju u spoljnjoj liniji, da bi sa Popovićem i Šehovićem okrenuli situaciju", rekao je trener Budućnosti Petar Mijović. 

Budućnost je početkom poslednje četvrtine povel sa 13 poena prednosti, ali je Mornar u finišu izborio produžetak.

"Mornar igra tako ne samo ove sezone da je sposoban da vrlo brzo odgovori. Kod nas je došlo do pada sampouzdanja u napadu, mnogo je važno da analiziramo što se to dogodilo jer  ekipi koja želi visok plasman to ne smije da se ponavlja. U produžecima je bila lutrija, mislim da je pobijedio srećniji tim, ali smo ovu utakmicu mogli mnogo ranije da riješimo", rekao je Mijović.

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da su obje ekipe imale dobre trenutke, i da je na kraju Budućnost iskoristila svoje dobre momente.

Mi smo, poslije duže vremena, odigrali dobar meč, protiv ekipe koja je u naletu, u seriji… Imali smo pad krajem treće i početkom posljednje četvrtine, ali sam igračima rekao da su nam potrebne dvije-tri odbrane da se vratimo. Uspjeli smo, imali potom pobjedu u rukama, ali smo odigrali dekoncentrisano. Kad smo imali rezultat, žurili smo, ishitreno šutirali za tri, dok su gosti imali Ivanovića i Bamforta, dvojicu najgorih odbrambenih igrača u njihovom timu, sa po četiri lične greške. Tražili smo da ih napadnu, a mi smo šutirali. Pri rezultatu 91:92 mi smo šutirali za tri, a to govori koliko smo dekoncentrisani. U takvoj situaciji kreneš na koš, hrabro i jako. Može da bude koš, može da bude faul, a i da ne bude - makar si uradio sve što je trebalo...", kazao je Pavićević.

Trener Mornara ponovio je da neki igrači nemaju isti pristup kao drugi.

"Neki su došli da prodaju svoje ime i da uzmu pare, a da se ne umore. To neće moći", zaključio je Pavićević.

Možda ce vas zanimati