Košarka

Utakmica koja donosi posebnu draž

Autor mondo.me

Mornar i Budućnost večeras od 20.00 časova igraju u Topolici u 8. kolu ABA lige, biće to njihov osmi regionalni međusobni duel, a Budućnost vodi sa 5:2 u pobjedama

Izvor: MONDO

Jedni ne mogu da se povežu od početka sezone, već imaju 11 poraza u oba takmičenja i samo se čekaju promjene u rosteru. Drugi su uhvatili fenomenalan ritam, vezali su sedam pobjeda.

Međutim, ništa to ne važi, jer je vrijeme za prvi crnogorski derbi! Košarkaši Mornara večeras (20.00, RTCG 2) dočekuju Budućnost Voli u devetoj rundi ABA lige.

Veliki derbi protiv rivala koji je u naletu dolazi u najgorem periodu za ekipu Mihaila Pavićevića. U posljednjih 12 mečeva Barani imaju svega dvije pobjede (Cedevita Olimpija i Zadar), pa je jasno ko je apsolutni favorit u osmom crnogorskom okršaju u regionalnom takmičenju.

Gledajući tabelu i rezultate normalno je da je Budućnost u ovom trenutku favorit. Ekipa sastavljena od provjerenih igrača, uz Kilpatrika. Njihove ambicije su najveće i tu ne treba ništa više dodati”, jasno je poručio Pavićević u najavi meča i osvrnuo se kratko na rivalstvo koje se rodilo između Mornara i Budućnosti.

Radi se o jedinom derbiju u crnogorskom sportu već godinama i ovo je meč koji ima svoju draž. Meni je drago da to sportsko rivalstvo postoji i lijepo je da se tradicija nastavi i podigne na još viši nivo”.

Gotovo prije svakog meča ove sezone glavno pitanje je - da li će “mornari” konačno odigrati kako znaju. Nije ništa drugačije ni ovog puta.

U fazi smo traženja i igre i navikavanja jednih na druge i to ide dosta sporo. Već sam mnogo puta rekao da smo mi ekipa koja može od svakog da izgubi, ali i svakog da dobije”, jasan je iskusni stručnjak.

Ako bi se tražio prednost “ponosa Bara” u ovom duelu, to je svakako spoljna linija.

Imamo i mi svoje adute. Važno je da igrači daju sve od sebe. Nadamo se da će biti dobra košarkaška predstava u lijepoj atmosferi, kao što je uvijek u Baru. Očekujem da pružimo maksimum, pa neka pobijedi bolji”, zaključio je Pavićević.

Možda ce vas zanimati

Pakleni ritam za crnogorskog šampiona se nastavlja. Nakon što su srušili Arku u Evrokupu, pa Partizan u prošlom kolu ABA lige, slijedi jedno od težih gostovanja.

Nama je svaki naredni meč derbi. Tako smo pristupali svakoj utakmici, pa i ovoj - sa izraženom motivacijom, fokusom i koncentracijom”, rekao je Petar Mijović, koji je prvi put od kada je preuzeo ekipu imao cijelu sedmicu slobodnu za treninge.

Razvilo se ozbiljno rivalstvo između dva kluba koje je doprinijelo da se crnogorska košarka podigne. Utakmice su uvijek teške i zahtjevne I očekujem da tako bude i ovog puta, na jednu loptu”.

“Plavi” su protiv Mornara vezali dva trijumfa, uz jedan u pripremnom period ovog ljeta u “Morači”. Mijović i njegovi izabranici dobro znaju odakle im prijeti najveća opasnost.

Respektujemo napadački potencijal Mornara, ali i njihovu poziciju na tabeli. Odigrali su mečeve protiv timova iz gornjeg doma i imaju četiri pobjede. Zahtijevaju maksimalnu motivisanost i čvrstinu. Želimo da nastavimo pobjednički niz”, jasan je rođeni Baranin.

Mornar je napravio najjači tim u istoriji kluba, ali igre i rezultata nema. To je mnoge ljubitelje košarke iznenadilo, ali “plavi” ne razmišljaju o tome. Recept za pobjedu leži u - agresivnoj odbrani.

Nije lako spojiti novu ekipu, ali mi ne razmišljamo šta su oni uradili prije nas. Imaju veliki kvalitet u spoljnoj liniji. Svako opuštanje i situacija da budemo mekani, što smo znali da budemo, može da navede utakmicu na vodenicu Mornara. Čvrstinom želimo da budemo

iznad njihovog napadačkog potencijala”, poentirao je Petar Mijović.

Mornar - Budućnost Voli. Osmi crnogorski derbi u ABA ligi stiže u različitim momentima, ali “vatre” će sigurno biti.

Spremite se za košarkaški praznik u “Topolici”.