Košarka

Pavićević: Budućnost je lider, favorit, ali imamo i mi aduta (VIDEO)

Autor mondo.me

Prvi ovosezonski crnogorski košarkaški derbi stiže u nezgodnom času za Mornar ali trener Mihailo Pavićević smatra da u ABA ligi nema neprikosnovenih favorita.

Barani ne dočekuju prvi duel protiv zahuktale Budućnosti u dobroj formi, a dodatni problem je povreda prvog centra Uroša Lukovića. U takvim okolnostima, šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević priznao je da uloga favorita pripada rivalu iz Podgorice.

U
ABA ligi ove sezone nema lakih protivnika. Ko god je pomislio da ga čeka laka utakmica platio je skup račun. Nema favorita, svako je spreman svakog da dobije. Za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, potpuno isto kao da igramo protiv Partizana, Zvezde, Krke ili Primorske. Kažu, ovo je crnogorski derbi i to je istina, radi se o jedinom derbiju u crnogorskom sportu već godinama i ima svoju draž. Meni je drago da to sportsko rivalstvo postoji i lijepo je da se tradicija nastavi i podigne na još veći nivo”, izjavio je uoči duela u Topolici Pavićević.

Mihailo Pavićević
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar

Šef struke Mornara biranim riječima govorio je o ljutom rivalu iz Podgorice.

To je ekipa sastavljena od provjerenih igrača. Sad su se pojačani sa novim igračem, njihove su ambicije najveće i tu ne treba ništa više dodati. Mi smo još u fazi traženja – i igre i navikavanja jedih na druge, i to ide dosta sporo. Već sam mnogo puta rekao da smo mi ekipa koja može od svakog da izgubi, ali može svakog i da dobije. Imamo problema sa formom, kao i malih zdrastvenih problema, ali nisam trener koji to stavlja u prvi plan. Dolazi nam ekipa koja je vodeća na tabeli, koja je u seriji dobrih rezultata i sa velikim samopouzdanjem. Ali, i mi imamo svoje adute”, rekao je Pavićević uz opasku da se nada da će u Topolici biti viđena dobra košarkaška predstava u lijepoj atmosferi. 

Parter Topolice biće sutra od 20:00 prazan, zbog kazne kojom je disciplinski sudija ABA lige kaznio Mornar nakon incidenta na meču sa Zadrom u Baru.

Možda ce vas zanimati


Jedan od aduta Mornara u odnosu na prethodne okršaje protiv Budućnosti mogao bi da bude Sead Šehović, koji je do ovog ljeta
branio boje podgoričkog kluba. Sead, naravno, odlično poznaje svoj bivši tim, posebno rođenog brata Suada s kojim će prvi put odmjeriti snage na parketu u crnogorskom derbiju.

Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Oni su lideri na tabeli i u jako dobroj  formi. Međutim, dolaze kod nas, a u „Topolici“ je tradiciomačno težek meč za njih. Očekujem da i mi malo dignemo formu pred domaćom publikom i suprotstavimo se Budućnosti na pravi način. Kažem opet, neće biti lako, ali naša obaveza je da damo sve od sebe i da pokušamo da ih savladamo“, prokomentarisao je Šehović.

Sead Šehović
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar

Uroš Luković još uvijek nije sanirao povredu butnog mišića pa je i mala vjerovatnoća da će zaigrati protiv Budućnosti. Meč u Topolici počinje u 20:00.