Košarka

Humani Mirotić opet pomaže: Svaka trojka 500 EURA za porodicu iz Crne Gore

Autori mondo.me mondo. rs

Još jedan lijep gest velikog košarkaša i humanitarca.

Izvor: MN Press

Porodica Dedić, koju čine samohrana majka Milosava i troje djece od devet, četiri i tri godine, žive u teškim uslovima u selu Dosuđe, u Gusinju.

Oni stanuju u samo jednoj prostoriji kuće, koja je u jako lošem stanju, a veoma tešku situaciju otežava i bolest najmlađeg djeteta Jasne, koja ima cerebralnu paralizu i potpuno je nepokretna.

Jedna humanitarna organizacija reagovala je zbog njihove situacije i u saradnji sa poznatim košarkašem i dobrotvorom Nikolom Mirotićem dogovorila da tokom Božićnog posta svaka njegova trojka vrijedi 500 eura.

"Sav dobrovoljni prilog koji se sakupi ovom prilikom biće iskorišćen za izgradnju nove kuće porodici Dedić", saopšteno je.

Nikola Mirotić i njegova supruga Nina Mirotić godinama pomažu najugroženijima zajedno sa tom humanitarnom organizacijom . U znak zahvalnosti, u oktobru su im prije utakmice Crvena zvezda - Barselona uručili u Beogradu ikonu Svetog Vasilija Ostroškog.

"Porodica Mirotić godinama pokazuje veliku ljubav prema našem narodu, ma gdje se on nalazio. Do sada smo uspješno realizovali nekoliko projekata, a uskoro završavamo izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Kojović iz Sjenice, za koju je porodica Mirotić obezbijedila sredstva krajem septembra".

"Nikola Mirotić u narodu je poznat kao veliki dobrotvor, što smo imali priliku da vidimo tokom evroligaške utakmice sa KK Crvenoom zvezdom, kada mu je cijela hala skandirala ime, dok su mu navijači uputili transparent podrške. Svakodnevno dobijamo na desetine poruka zahvalnosti na svemu što čini za ugrožene porodice, što nam je veoma drago, jer je svojim primjerom motivisao veliki broj ljudi da se priključi našoj zajedničkoj misiji da pomognemo što veći broj porodica. Našem narodu su potrebni heroji koji inspirišu sve nas da budemo bolji ljudi", rekao je predsjednik humanitarne organizacije.

Pogledajte Mirotićevu izjavu posle utakmice protiv Zvezde u "Pioniru", gdje je dobio veoma lijep doček.