Košarka

Martin: Ponosan sam, moramo da se borimo - UVIJEK

Autor mondo.me

Najbolji košarkaš Budućnost Volija još jednom dokazao koliko je bitan za tim, koliko njegova energija znači, a zbog trijumfa nad Partizanom je presrećan

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Hasan Martin je još jednom dokazao da je najbolji košarkaš Budućnost Volija u aktuelnoj sezoni. Protiv Partizana u pobjedi u velikom derbiju (65:60) je pokazao o kakvom se borcu radi.

Dvadesetčetvorogodišnji centar iz Njujorka je protiv “crno bijelih” potpisao po 12 poena i skokova, a dodao je bitnu blokadu koja je umirila do tada nezaustavljivog Novicu Veličkovića.

Pored sjajnih brojki, riječima se ne može opisati energija sjajnog Martina.

Bila je to utakmica žestoke i teške borbe. Izašli smo na teren sa ciljem i sviješću da moramo da se borimo. Moram reći da smo ponosni kako smo odigrali odbranu u oba poluvremena. Navijači su nam pružili mnogo energije, bilo je “naelektrisano””, rekao je sjajni centar.

Prvo poluvrijeme i nije bilo defanzivno dobro, ali drugo je bilo perfektno - Budućnost je primila samo 23 poena.

Trener je bio jasan uoči meča da se moramo boriti, da je Partizan altetski tim, da igraju “fizičku” košarku, sa mnogo kontakta, i da im moramo odgovoriti. Bilo nam je jasno, da oni dolaze u Podgoricu da igraju svoju košarku. Utisak nakon meča je da smo bili čvršći i žešći od njih. Zbog toga sam ponosan na moj tim”, rekao je Martin.

Mozli i Tomas bili su veliki aduti Partizana pod košem, ali su upisali po osam poena. Budućnost ih je zaustavila, a Martin se nadmudrivao sa njima.

To je cilj i plan Partizana, da ih upari na terenu i da to na što bolji način pokuša da iskoristi. Pogotovo Tomas, uz odlične “fizikalije” koje ima, takođe je vrlo talentovan, napadački vrlo raznovrstan. Pokušali smo da ih sputamo, da ne bježimo od igre “jedan na jedan”. Nije bitno to kako sam ja odigrao u duelu sa nekim, nego kako smo se kao tim, sva petorica u tom momentu na terenu, ponašali i zaustavljali opasne opcije rivala. Vrlo je bitno to što smo se ponašali upravo kao cjelina, u najtežim momentima”, jasan je Martin.

Budućnost je slavila i u drugom derbiju (ranije u Beogradu savladali Crvenu zvezdu), a prvom velikom u Morači.

Vrlo važno za samopouzdanje, pogotovo nakon poraza u Evrokupu koji su bili tijesni, a vrlo teško su nam pali, pogotovo kad su se nizali. Prva pobjeda u tijesnoj završnici, to je veliki podstrek, možda i više nego neka sa velikom razlikom. Znamo kako nas teški mečevi čekaju, već od sljedeće sedmice. Lijepo je je pobjeđivati u ovakvim utakmicama”, jasan je centar “plavih”.