Košarka

Džejms Gist opet u timu: Pretpostavljam je sve OK

Izvor mondo.rs

"Dobro je kada imate trenera koji hoće da razgovara. Kada to neće, onda se zabrinite"

Izvor: MN Press

Iskusni Zvezdin centar Džejms Gist (33) bio je kažnjen, to jest "opomenut" zbog kašnjenja na let pre gostovanja Efesu. Zbog toga je prošle nedelje radio individualno u Beogradu i nije bio deo tima na gostovanjima Albi i Žalgirisu.

Posle povratka crveno-belih u Srbiju, dan uoči dolaska Dragana Šakote na klupu, Amerikanac je vraćen u tim i bio je deo ekipe u utakmici protiv Mornara u ponedeljak.

Gist je pokazao da je motivisan, ubacio deset poena i delovao je pozitivno i posle izlaska iz svlačionice.

Na pitanje da li je sada sve u redu sa njegovim statusom, najpre je odgovorio: "Nemam komentar", pa je onda dodao:

"Pretpostavljam da je sve u redu. Pretpostavljam da vi znate znate više od mene. Ne želim da komentarišem tu situaciju".

Komentarišući utakmicu, naglasio je značaj trijumfa.

"Trener je došao, doneo dosta fokusiranosti na odbranu, na dodavanja... Ovo je tek prvi meč, nismo mogli da mnogo treniramo zajedno, ali imamo prvu sliku kako trener želi da igramo".

Na zaključak da su crveno-beli igrali drugačije nego dosad, Gist je rekao da još nisu napravljeni krupni "rezovi" u odnosu na dosadašnje "šablone".

"Imali smo odbrane koje smo igrali i ranije, nije hteo da promeni sve, jer nije lako to brzo menjati. Verujem da će tokom vremena nametnuti svoju filozofiju".

Sa Šakotom je često razgovarao tokom utakmice.

"Savetovao me je šta vidi, na šta da obratim pažnju na terenu. Dobro je kada imate trenera koji hoće da komunicira sa vama. kada trener prestane da razgovara sa vama, onda bi trebalo da se zabrinete. On se trudi da priča sa svima, da objasni koje situacije odgovaraju svima i biće to proces".

Crvena zvezda pobedila Mornar (SPORT)
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Gist je potvrdio da Šakotu poznaje iz Grčke, dok su radili u istoj hali "OAKA". Gist je u njoj sedam godina bio centar Panatinaikosa, a Šakota trener i sportski direktor AEK-a.

"Igrali smo u istoj dvorani, viđao sam ga uvek posle treninga, ali nikad nismo imali duge razgovore, ovo je prvi put da smo proveli više vremena zajedno", dodao je Zvezdin centar.

Poslušajte izjavu Nebojše Čovića o razlozima Gistovog odsustva iz tima prošle nedelje.