Košarka

Mijović: Odbranom i defanzivnim skokom napravili dobar posao

Autor mondo.me

Šef stručnog štaba Budućnosti Petar Mijović nakon pobjede u derbiju 8. kola ABA lige nije želio da komentariše bolji skor “plavih” od Partizana i Zvezde.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Mijović je istakao da je njegov tim do pobjede protiv Partizana (65:60) stigao odličnom igrom u odbrani jedan na jedan, kao i dobrim defanzivnim skokom u nastavku meča.

Izuzetno težak meč ali takav smo i očekivali. Za Partizan je potrebna najspecifičnija priprema u ABA ligi zbog fizičkog statusa crivala posebno na poziciji “četiri”. Mi smo u prvom poluvremenu bili mekani na Veličkoviću i Zagorcu na donjem postu. Igrali smo dosta stegnuto u napadu, naročito otkad je Bamfort napravio drugi faul. Nismo bili adaptirani na njihovu čvrstinu, a nismo imali ni odgovor na njihovu igru”, rekao je Mijović nakon meča. 

  Sa minus 8 na poluvremenu, Budućnost je stigla do viška od pet poena na kraju meča.

U nastavku smo u odbrani jedan na jedan i defanzivnom skoku napravili veliki posao. Ostali smo stabilni u fazi odbrani i dobili utakmicu. Protiv jakog rivala uspjeli smo da dobijemo težak meč, što je razlika u odnosu na prethodne četiri, koje smo kontrolisali od početka do kraja”, kazao je Mijović.

Trener “plavih” nije želio da komentariše bolji skor njegovog tima nakon 8. rundi ABA lige od Zvezde i Partizana koji su uoči sezone slovili za favorite za titulu.

Ne gledamo gdje su Partizan i Crvena zvezda, mislimo samo na sebe. Možda smo malo olakšali sebi poziciju pred nastavak sezone, ali još ništa nismo uradili”, rekao je Mijović i dodao da je dobro što njegovu ekipu I ove nedjelje ne očekuje utakmica u Eurokupu. 

Pozitivno je što ove nedjelje nemamo meč u Eurokupu. Imamo vremena da odmorimo jedan dan i potom pripremimo za gostovanje Mornaru. Vjerujem da ćemo dobro izgledati u tom meču”, zaključio je Mijović.