Košarka

“Dužni smo publici da vratimo nepobjedivost Morače”

Autor mondo.me

Budućnost napada Partizan na svom terenu (18.00), Suad Šehović je optimista pred dolazak ekipe koja pet godina nije slavila u Podgorici

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kada je Morača puna, tada nikome nije svejedno da igra u Podgorici! Znaju to dobro u Beogradu u taboru Partizana.

A zna to dobro i kapiten Budućnosti Suad Šehović koji sa optimizmom dočekuje derbi sa Partizanom u 8. kolu ABA lige (18.00) pred punim tribinama.

Mali je broj tih pobjeda Partizana, Crvene zvezde, Cedevite... I iz Partizana su u izjavama kazali da je ovo teško gostovanje. Mi ćemo se potruditi da tako i bude. Nismo ni mi lako dobijali te utakmice, to su pravi derbiji, i želimo da i ovaj bude na visokom nivou, ali da mi pobijedimo”, jasan je Šehović.

Plavi su u seriji od četiri pobjede, Partizan je vezao dvije, a reprezentativac Crne Gore zna da se ekipa nalazi u “boljoj situaciji nego prije desetak dana”.

U seriji smo dobrih igara i pobjeda, i sigurno je da to želimo da nastavimo u ovom derbiju. Derbi je specifična utakmica, odlučiće male nijanse, neki pojedinac, ili želja, borbenost, serija dobrih pogođenih šuteva. Ja sam ubijeđen da nam uz našu publiku želje i požrtvovanosti neće nedostajati. Nadam se našem dobrom izdanju i nastavku niza pobjeda”.

“Plavi” su u dosadašnjem dijelu sezone igrali bolje u gostima, ali sada imaju šansu da se u pravom derbiju potvrde pred svojim navijači. Navijačima koji će prvi put napuniti salu do kraja.

Ovo je prilika da se odužimo i našim navijačima, publici koja će na ovom meču doći u najvećem broju ove sezone. Daćemo sve od sebe da popravimo svoju sliku, i da vratimo nepobjedivnost “Morače”, kao što je bio slučaj prošle sezone”.

Budućnost i Partizan su u ABA ligi odigrali 14 utakmica u Morači, rezultat je 7:7, ali “crno-bijeli” nisu slavili u Podgorici od 24. marta 2014. godine.

Partizan je odlična ekipa, koja je, takođe, vezala važne pobjede, protiv Crvene zvezde i u Evrokupu za prolaz u Top 16. I oni su, dakle, u dobrom momentu, u naletu, to je ekipa koja je popunjena dobrim strancima i dobrim domaćim igračima, kao što je slučaj i kod nas. Očekujem dobru, kvalitetnu utakmicu, i nadam se, uz punu dvoranu, želju i volju saigrača, da ćemo doći do nova dva boda”, zaključio je Šehović.