Košarka

Prvi veliki derbi u Morači: Uz navijače do pobjede!

Autor mondo.me

Budućnost Voli u 8. kolu ABA lige dočekuje Partizan, trener Petar Mijović je optimista, pojačanje Šon Kilpatrik je spreman za debi

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Dan za derbi, prvi veliki ove sezone u ABA ligi!

“Morača” će biti krcata, navjači su spremni za spektakl, a “plavi” i “crno bijeli” igrači za košarkaši rat na parketu našeg hrama košarke.

Budućnost Voli u 8. kolu regionalnog takmičenja napada Partizan (18.00), želi da zadrži lidersku poziciju na tabeli i da još malo odgurne ljutog rivala od sebe.

Čeka nas izuzetno težak meč, možda najteži i najzahtjevniji do ovog momenta. Partizan igra jako dobro, jako su zahtjevna ekipa za pripremu. U dva, po meni jako važna aspekta košarkaške igre, u ovom momentu su na visokom nivou. Prvi, u smislu fizičke košarke koju mogu da igraju na jako dobrom nivou, jer su na taj način selektirani, sa dosta atleticizma. Isto tako, nekoliko vodećih igrača ekipe ima izuzetan talenat”, rekao je trener Budućnosti, Petar Mijović, koji je dodao.

Sve ih to visoko pozicionira u Evrokupu i ABA ligi. Sa druge strane, a to sam pominjao i u prethodnom periodu i sa porazima na jednu loptu, posebno u Evrokupu, mi smo imali izuzetan trenažni proces rada. To nas je sve dovelo u situaciju da nakom mjesec i po dana i mi izgledamo dosta bolje, na fizičkom planu, i planu neke hijerarhije koja je sada u timu mnogo jasnije postavljena”.

Budućnost u ABA ligi ima skor 6-1, dok je Partizan na 5-2.

U utakmicu ulazimo, prevashodno, sa izuzetnim motivom i željom da se pokažemo u što boljem svijetlu. Želimo da odigramo što bolji meč, sa visokim ambicijama da savladamo Partizan”, jasan je Mijović, koji će moći da računa na posljednje pojačanje Šona Kilpatrika.

Prvo i osnovno, radi se o velikom profesionalcu, igraču koji će u određenom momentu da nam, sigurno, donese veliki kvalitet na spoljnim pozicijama u oba pravca. Ali, uvijek je rizik kada se pridoda igrač u ovakvom momentu”, rekao je Mijović, koji se nadovezao.

Međutim, mi od njega protiv Partizana očekujemo da minute na terenu potroši sa visokom koncentracijom i energijom. Sve preko toga, a za šta sam siguran da će doći u narednom periodu, dovešće nas u situaciju da za korak budemo bliži pobjedi. On je došao u izuzetno dobrom fizičkom stanju, došao je iz punog treninga, ali jedno je situacija kada se pripremate za ugovor, a drugo kada uđete u timski trening. Sigurno da će mu trebati određeni period da se adaptira.

“Plavi” su u seriji od četiri pobjede na oba fronta, dok su “crno-bijeli” vezali dva trijumfa. A što se tiče međusobnih duela, Partizan u ABA ligi vodi sa 19:11, dok je skor u Morači 7:7.

Pritisak sigurno postoji, ni manji ni veći u odnosu na neke ranije utakmice. Derbi sam po sebi nosi, za nijansu, specifičniju psihološku pripremu. Nadam se da će nam navijači biti ozbiljan vjetar u leđa i da će nam pomoći da dođemo do važnog trijumfa”, poručio je mladi perspektivni trener, koji priznaje da je teško predvidjeti šta može da odluči derbi sa Beograđanima.

Zavisi od dosta faktora. Mi smo u posljednjih mjesec dana uspjeli da u svoju korist privedemo dvije utakmice na veći broj poena, isto tako smo odigrali drugo poluvrijeme u Trentu, i protiv Unikahe ovdje drugo poluvrijeme, te posljednju utakmicu protiv Arke na mali broj poena. Ovo što je sigurno, Partizan će pokušati da taj njihov fizički status protiv nas dođe do izražaja, a na nama je da odgovorimo, jer mislim da u tome leži jedan osnovni ključ što se tiče pobjede”.