Košarka

Čvrstina, defanziva i Morača ruše “crno – bijele”

Autor mondo.me

Budućnost Voli sjutra protiv Partizana pred punom halom želi da nastavi niz dobrih partija, trener Petar Mijović i centar Zoran Nikolić su optimisti

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Veliki nedjeljni derbi kuca na vrata, a groznica se već osjeća u glavnom gradu Crne Gore.

Budućnost Voli sjutra (18.00) u rasprodatoj Morači dočekuje Partizan u 8. kolu ABA lige, a biće to derbi koji može da pruži jasne smjernice i za jedan i za drugi tim. Posebno što se tiče “plavih“.

Učenici Petra Mijovića su u seriji od četiri pobjede, pred punom halom žele da nastave niz dobrih partija, te da ostanu lideri Jadrana, jer trenutno imaju skor 6-1, dok je Partizan upisao pobjedu manje i poraz više.

“Meč od jako velikog značaja. Na planu fizičkog aspekta i na planu količine talenta Partizan je jedna od najboljih ekipa u ligi. Čvrstina i kontrola bazičnih defanzivnih stvari će biti ključ dobrog rezultata“, rekao je Mijović, koji će moći da računa na Šona Kilpatrika, ali je pitanje koliku će mu dati minutažu.

Budućnost Voli je prošle godine u Podgorici slavila 75:71, u Beogradu je izgubila 76:67, a “crno bijeli“ su posljednji put u Morači slavili 24. marta 2014.

“Očekuje nas izuzetno teška i važna utakmica protiv Partizana. Oni su pokazali i i Evrokupu i u ABA ligi da su ove godine izuzetno jaki. Kao i svake godine očekujem odličan meč u Morači, sala će biti rasprodata i nadamo se odličnoj atmosferi. Moramo odigrati čvrsto u defanzivi, biti pametni u napadu i fokusirani svih 40 minuta kako bi došli do pobjede“, rekao je centar Budućnosti Zoran Nikolić.