Košarka

Zvezda predstavila Šakotu, Čović govorio i o budžetu, Gistu i Filipu!

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda mts u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu predstavila je novog trenera Dragana Šakotu. Nebojša Čović je govorio o ciljevima do kraja sezone, o nasledniku Tomića, promenama u timu, Gistu, Filipu i budžetu.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

IZ MINUTA U MINUT:

- O agresivnoj odbrani Crvene zvezde za budućnost.

"Svi koji prate Evroligu da je to već toliko usavršeno da se razlika između najbolje košarke u NBA i Evrolige smanjuje, ima je, ali se smanjuje. Odbrane su napredovale i mnogo godina je vladalo mišljenje da se odbrana igra jedan na jedan, ali ekipe su postale nesebične, mnogo se rotira, i to već treba ozbiljno analizirati da bi se igrala uspešna odbrana. Tu polazim da se iz dobre odbrane lakše postižu koševi, važna je zbog samopouzdanja kod šuteva, sve bolje funkcioniše. Gledajući Crvenu zvezdu od tog prvog novog uspešnog perioda, Zvezda je igrala jako agresivnu odbranu. To je bilo toliko impresivno i ja težim tome...", rekao je novi trener Zvezde.

- Šakota je govorio o plejmejkerima Zvezde...


- "Perperoglu je operisan, sredinom decembra počinje da trenira, D. Braun pojačava intenzitet treninga i utakmica. To ne znači da ćemo dovoditi pojacanja. Nas budžet je projektovan, a to znači da nije ostvaren do kraja. Nije 13 miliona i nije 15 miliona i nemojte da lažete narod. Generalno to kažem", kazao je Nebojša Čović.

- "Pa šta ako sedim pored klupe? Treba da budem ušminkan, sedim u loži, žvaćem žvaku i sedim sa nekim uticajnim privrednicima, to pod znakom navoda", rekao je Čović.

- O Filipu i budžetu...

"Pa šta ako je Filip promašio? Pa neko drugi je pogrešio protiv Makabija, neko drugi protiv Asvela, bio je jedan od najboljih igrača. Jeste moj sin, ali to nije nikakvo privilegovanje. On je samostalan igrač kao i svi drugi, svi su jednaki. Znam ja da se to piše da bi se ogadilo svima i da bi Filip napustio Zvezdu, to se neće dogoditi, dovedite ih u vašu kuću... Oko toga se nećemo igrati i sigurno je da ćemo pobeđivati i gubiti. Vi ne možete da zapamtite koliki je budžet iako je to objavio Lekip - da je najmanji u Evroligi sa 8,3 miliona evra".


- O Gistu...

"Gist je ostao i ostao u Beogradu, trenirao je i kažnjen je zbog kašnjenja na aerodrom na utakmicu sa Efesom. Ta procedura je sprovedena, u pitanju je nesporazum, trebalo je da da izjavu, u ponedeljak je bio rok, nije dao izjavu, a niko nije iznad Zvezde. To je sada sve sređeno i završeno, kažnjen je javnom opomenom i to je završena priča. Posle toga je bila i zloupotreba toga kroz njegov komentar na Instagramu, to je sve završeno, igrač je pod ugovorom. Nemojte da dajete lažne informacije da je koštao 580.000 evra, pomešali ste ga sa drugim igračem iz kluba koji je otišao iz tog kluba. Gist košta 500.000 evra. Molim vas da budete objektivni ili će vam Zvezda odgovoriti istim načinom. Imam ja mnogo informacija o gazdama. Pustite te priče, budite korektni", rekao je Čović.


- "Promene? Kriterijumi za promene nisu da li neko dobro igra ili zadovoljava, na prvi pogled ti to ne možeš da predvidiš. Promene su nekad neophodne, ali niko ih ne želi", kazao je Dragan Šakota na novinarsko pitanje o mogućim pojačanjima ili odlascima igrača.

- Ugovor sa Šakotom je potpisan na 1+1 sezonu saopštio je Čović, dok je Draganu Šakoti ukazao poverenje da odluči ko će uz njega biti u stručnom štabu.



- "Nepravedno je bilo izveštavanje prema našem treneru i prema svim igračima na koji način se izveštavalo o njima bilo je van svakog rezona. Molim vas da priče sa društvenih mreža ne služe za kreiranje javnog mnenja, pozovite nas slobodno", kazao je direktor kluba Filip Sunturlić.



- "Prvo želim dobru saradnju i mislim da smo i u prošlosti dobro sarađivali. Pretpostavljam da će biti pitanja, Crvena zvezda je predstavnik Srbije u najelitnijem takmičenju Evroligi i to je institucija. U suštini sam se lako odlučio da dođem u klub. Od trenutka kada smo stupili u kontakt nije bilo nikakvih dilema, ovo je sezona koja vuče mnogo utakmica i jasno je da je to obilan posao. Svakako su ciljevi koje je i predsednik spomenuo, a to su osvajanje trofeje i što više pobeda u Evroligi. Neće biti problem da se adaptiram na novu sredinu. Organizacija kluba je na visokom nivou i slobodno mogu da kažem da je na nivou najvećih svetskih klubova", kazao je Šakota u prvom obraćanju.

- "Za mene ne postoje glupa pitanja, možda postoje glupi odgovori, mogu da budu zgodna ili nezgodna, možete da bude zadovoljni njima ili ne. Šakota je posle detaljnih analiza i razgovora, odlukom predsedništva, izabran za prvog trenera Crvene zvezde. Čestitam mu na tome. Čeka nas težak posao pun izazova, a to je prvo mesto u ABA Ligi što se tiče Evrolige, svaka pobeda je dobrodošla"
, rekao je Nebojša Čović.

- "To je afirmisani trener koji je dugo u košarci i mislim da smo izabrali pravo rešenje", rekao je predsednik kluba na početku promocije".



- Sada je i zvanično trener Dragan Šakota!

Izvor: MONDO



- Nezvanično, Crvena zvezda mts predstaviće novog trenera - Dragana Šakotu.

- Konferencija za medije sa Malog Kalemegdana uskoro počinje.

N   A   J    A   V   A

KK Crvena zvezda mts održaće ove subote vanrednu konferenciju za medije, sa početkom u 13 časova u svojim prostorijama na Malom Kalelemegdanu!

Najavljeno je da će se javnosti obratiti prvi čovek kluba Nebojša Čović, kao i ostatak menadžmenta Crvene zvezde, ali za sada nije poznato šta će biti osnovna tema konferencije.

Nebojša Čović se prethodni put novinarima obratio pre tačno mesec dana (22. oktobar) kada je potvrdio odlazak Milana Tomića iz kluba, uz analizu prelaznog roka, potencijalnih kandidata za trenera i strategije kluba za nastavak sezone.

Od tada na klupi crveno-belih u statusu vršioca dužnosti sedi Andrija Gavrilović koji je u međuvremenu sa ekipom ostvario skor od pet pobeda i šest poraza.

Da li bi povod obraćanja mogao da bude izbor novog trenera? Saznaćemo uskoro!

Ostanite uz MONDO, naš reporter će biti na licu mesta, a mi ćemo uživo izveštavati sa "pressa".

DO TADA, VIDEO IGRICE: PRIJAVITE SE I ČEKAJU VAS NAGRADE

Izvor: MONDO / 2K

Košarkaški klub i E-sport tim Crvena zvezda pozvali su danas navijače da se prijave na turnir u video igri "NBA 2K20" koji će se održati u ponedeljak i utorak u tržnom centru "Delta siti" u Novom Beogradu.

Tokom dva dana takmičenja virtuelni košarkaši će se na konzolama Plejstejšn (PlayStation) međusobno boriti za titulu najboljeg, dok će drugog dana turnira imati priliku da odigraju video partiju protiv košarkaša Crvene zvezde, saopštili su organizatori.

Za tri najbolja učesnika predviđene su vredne nagrade.

Prijavljivanje takmičara traje do nedelje, 24. novembra, na info-pultu "Delta sitija" ili na telefone 011/220-36-24 i 065/220-36-00.

"Pa šta ako je promašio? Pa neko drugi je pogrešio protiv Makabija, neko drugi protiv Asvela, bio je jedan od najboljih igrača. Jeste moj sin, ali to nije nikakvo privilegovanje. On je samostalan igrač kao i svi drugi, svi su jednaki. Znam ja da se to piše da bi se ogadilo svima i da bi Filip napustio Zvezdu, dovedite ih u vašu kuću... Oko toga se nećemo igrati i sigurno je da ćemo pobeđivati i gubiti. Vi ne možete da zapamtite koliki je budžet iako je to objavio Lekip - da je najmanji u Evroligi sa 8,3 miliona evra