Košarka

Partizan i Parahovski - RASTANAK: "Tražimo drugo rešenje za centra"

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Crno-beli definitivno završili saradnju sa iskusnim Belorusom.

Izvor: MN Press

Posle perioda u kojem nije bio ni u timu, ni u planovima trenera Andree Trinkijerija, Partizanov centar Artsjom Parahovski (32, 211 centimetara) napustiće klub iz Humske.

To je u izjavi za "Kurir" potvrdio prvi čovek crno-belih, Ostoja Mijailović.

"Da, do kraja dana raskidamo ugovor s njim. Jedino što mogu da vam kažem jeste da je klub napravio dobar ugovor sa Parahuskim i njemu će biti isplaćen samo jedan deo ugovora. Mi sada tražimo drugo adekvatno rešenje na toj poziciji", rekao je on.

S obzirom na te Mijailovićeve reči, crno-beli će veoma brzo završiti saradnju sa igračem koji je stigao kao veliko pojačanje i to nakon sezone u kojoj je svojim košem u "Pioniru" eliminisao Partizan iz borbe za Top 8 Evrokupa.

Spletom okolnosti, Parahovski će ponovo postati slobodan igrač baš na dan utakmice istih rivala u Beogradu, u kojoj neće naustupiti, kao što nije igrao ni u nekoliko prethodnih mečeva.

"Večiti derbi" je odgledao sa strane, "u civilu", kao i utakmice koje su prethodile toj, a ni u uvodnoj fazi sezone nije imao značajnu ulogu, pa s obzirom na sve - ovakav rasplet nije iznenađenje.

Belorus je u Evrokupu odigrao ukupno 40 minuta za Partizan, u ABA ligi je na parketu zbirno proveo 34 minuta, a njegova neslavna epizoda u Beogradu biće okončana do kraja dana.

Izvor: MN Press

Partizan sada ulazi u još aktivniju potragu za "peticom", koja će se pod košem pridružiti Vilu Mozliju, Nikoli Jankoviću i Dušanu Miletiću.

Tagovi