Košarka

Mislili smo da je KRAJ, ali Melo je opet u NBA: Evo zašto baš Portland!

Izvor mondo.rs

Karmelo je objasnio kako se ponovo našao na terenu i zašto je prihvatio Portlandov poziv.

Posle kratkih i neslavnih epizoda u Oklahomi i Hjustoni, čuveni šuter Karmelo Entoni (35) bio je van terena tačno 376 dana. Sve do prošle noći.

Legendarni "Melo" potpisao je pre pet dana za Portland i pridružio se saigračima na parketu posle samo jednog, jutarnjeg šuterskog treninga. I to u startnoj petorci.

U utakmici protiv Nju Orleansa u gostima, desetostruki učesnik Ol-star utakmice postigao je deset poena, pogodio četiri od ukupno 10 šuteva i pokazao da će mu pre svega biti potrebna kondicija. Šut je uvek tu (kako i da nestane takvom napadaču?!), ali će za sve ostalo morati da dobro radi.

Posle meča i sjajnog dočeka na parketu "Pelikana", Entoni je rekao da će morati da se ponovo navikava na NBA, jer se igra donekle promenila u odnosu na njegove poslednje utakmice.

"Fizički aspekt igre je promenjen. Način na koji se igra je takođe drugačiji, tako da praktično morate da se adaptirate iznova", izjavio je on u svlačionici, gde je primio čestitku saigrača i zadovoljnog trenera Terija Stotsa. I to uprkos porazu, rezultatom 104:115.

"Iskreno, mislim da je izgledao dobro. Mislim da ofanzivno izgleda dobro, ulazio je u dobre pozicije i bio je dva ili tri puta snažno fauliran ispod obruča. Izašao je iz igre bez energije, pa je to uticalo na njegovu statistiku, ali mislim da je posle samo jednog treninga bio veoma dobar", rekao je Teri Stots.

Entoni je, naravno, bio u centru pažnje prisutnih novinara i otkrio im je zašto je prihvatio baš Portlandov poziv. Presudila je iskrenost Blejzersa.

"Kada smo se čuli, dogovorili smo se da budemo otvoreni. To je prethodnih godina bio problem sa mojom ulogom i sa očekivanjima timova od mene. Tako da je bilo jako važno kada samo se dogovorili da sve bude transparentno"

"Nije stvar u tome da nešto neću da radim, već samo da mi samo kažete šta očekujete od mene. I to direktno. Iznesite to na sto i počnimo tako razgovor. U Portlandu su mi rekli: 'OK, hoćemo da dođeš, da igraš, da počinješ i da se pokreneš. To je bilo to i to je bio veliki razlog zašto sam odlučio da dođem", izjavio je veteran, na svom novom početku.

Tagovi