Košarka

Mijović: Rastemo, biće još bolje!

Autor mondo.me

Trener Budućnosti Petar Mijović nije skrivao zadovoljstvo epilogom gostovanja Igokei (72:83), u 7. Kolu ABA lige, od kojeg se, kako je priznao, veoma pribojavao.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Pribojavao sam se ove utakmice, jer Igoeka ima izuzetan tim i trenutna pozicija koju zauzima na tabeli ne ide s tim kvalitetom. Naša priprema za ovaj duel nije mogla da bude na nekom visokom nivou jer to i nije bilo moguće obzirom da u ovom sastavu rival nije odigrao nijedan meč. Za nas je ovo tim više važna pobjeda koja daje samopouzdanje pred ono što nas očekuje u narednom periodu”, prokomentarisao je nakon meča Mijović.

Možda ce vas zanimati



Šef struke “plavih” ocijenio je da je njegova ekipa prikazala kvalitet u određenim periodima meča ali i da je u nekim momentima imala problema da održi kontinuitet.

Omekašavali smo u fazi odbrane u nekim periodima i dozvoljavali rivalu da se vraća u meč. Na kraju je presudio naš timski kvalitet koji je u ovom trenutku ispred Igokeinog. Ponavljam, za nas je ovo važna pobjeda pred pripreme za gostovanje Arki u Poljskoj i derbi sa Partizanom u Podgorici”, rekao je Mijović

Na pitanje novinara da prokomentariše sjajnu partiju Nikole Ivanovića trener “plavih” rekao je da se sve bolja forma našeg reprezentativca odražava i na bolju formu Budućnosti.

"Trebalo je dosta vremena da se vrati u takmičarski ritam. Prvo je bilo važno da se vrati u fizički status da može na zadovoljavajućem nivou da odgovori i da se iz meča u meč vraća i bude ono što je bio u prethodnom periodu. Nije samo on bio u takvoj situaciji već i Aleksa Ilić. Kako vrijeme odmiče i kako su oni u boljoj fizičkoj spremi tako i mi djelujemo bolje. Ekipa raste i možemo očekivati još bolje partije”, rekao je Mijović potvrdivši da početkom sledeće godine očekuje da se ekipi priključi i Filip Barović.