Košarka

Pavićević: Ako bude dobar odnos prema igri, biće i fokus

Autor mondo.me

Košarkaši Mornara meč sa Zadrom, u 7. kolu ABA lige (nedjelja, 18:00), dočekuju sa imperativom pobjede kakav ove sezone nisu imali.

Izvor: MONDO

Disciplinska kazna zbog incidenta na prethodnoj utakmici ABA lige u Topolici, zbog koje će Barani igrati pred praznim tribinama protiv Zadra, nije glavna briga šefa stručnog štaba Mornara Mihaila Pavićevića.

Nakon epizode “od gotovog veresija” gledane u utorak u Topolici (poraz od Peristerija u FIBA ligi šampiona nakon serije 0-16 u finišu), u taboru barskog ABA ligaša upaljeni su svi alarmi. Jer, u ovom meču kulminirao je problem koji je Mornar koštao bar tri poraza ove sezone nakon partija kojima je nedostajala bolja koncentracija u završnici.

Svima u timu jasno je da u meču sa Zadranima, propusti kakvi su pravljeni u prethodna dva duela, kada je gubljen fokus u prelomnim trenucima utakmice, ne smiju da se ponove.

To su sve iskusni igrači, ako treba da im držim motivacione govore, to nikako ne valja”, prokomentarisao je pred meč sa Zadrom Mihailo Pavićević, i dodao: “Ponavljamo neke osnovne greške, iz utakmice u utakmicu. Odnos prema igri me najviše interesuje, jer kad se uđe kako treba onda se ima i dobar fokus. Kad se uđe kalkulantski u meč onda se dešava da protivnik poentira u poslednjih 3-4 minuta u svakom napadu a mi ne napravimo nijedan “kršteni” faul, tada to postaje veoma zabrinjavajuće”.

Trener Mornar kaže da je igračima skrenuo pažnju da najpopularniji sportski kolektiv na Južnom Jadranu jeste sredina u kojoj se mnogo polaže na dobru atmosferu, ali da to ne smije biti zloupotrijebljeno.

Naša igra je tako zasnovana, da igrači imaju dosta slobode. Ali ko to zloupotrijebi, biva prekrižen. Sad je sve na njima, bore se za svoj status, za mjesto u timu i za mjesto na klupi. Moramo imati taj odnos prema obavezama. Ništa se naš posao ne razlikuje od drugih - ako ga ne radiš kako treba dobiješ otkaz. Doktori koji se bave mnogo odgovornijim poslom od ovih momaka koji trče za loptom, a desetostruko ili više od toga su slabije plaćeni od njih, nose se sa odgovornošću za greške koje se ponekad dese i zbog najboljih namjera. Ta odgovornost moraće da postoji i kod nas”, rekao je Pavićević.

Pogledajte kompletan komentar šefa struke Mornara uoči meča sa Zadrom.

Mihailo Pavićević pred meč sa Zadrom
Izvor: YouTube/KK Mornar Bar

 Iz Mornara, jutros je navijačima kluba upućeno izvinjenje što neće moći da gledaju meč sa Zadrom sa svojih pozicija na tribinama zbog kazne nakon incidenta na prethodnoj utakmici Barana u ABA ligi u Topolici.