Košarka

“Igokea sa Rajtom i Gagićem može da bude problem, ali…”

Vicešampion ABA lige sjutra od 17.00 časova gostuje Igosima u Laktašima, trener Petar Mijović je optimista i nada se manjim oscilacijama u odbrani

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Budućnost Voli je konačno dobre igre u ABA ligi naplatila u Evrokupu protiv Trenta, prva pobjeda u drugoligaškom evropskom takmičenju je uticala na samopouzdanje “plavih”, pa tako učenici Petra Mijovića u odličnom raspoloženju dočekuju 7. rundu Regionalne lige.

ABA liga je definitivno u fokusu vicešampiona, a Podgoričani sjutra od 17.00 časova gostuju Igokei u “SC Laktaši”.

Budućnost Voli je sa skorom 5-1 i liderskom pozicijom favorit, ali samo na papiru, jer pojačana Igoekaa ima šta da ponudi. I sigurno ne zaslužuje donji dio tabele sa učinkom 1-5.

Budućnost ne smije da se opusti, naročito nakon što su Igosi potpisali Rajta i Gagića.

Igokea je ekipa koja zaslužuje sav respekt i značajno je bolja nego što to pokazuje njihov plasman. U ovoj nedelji su doveli dva izuzetno značajna igrača - Rajta koji je proveo određeni period u ABA Ligi i bio jedan od  najdominantnijih stranaca koji su u njoj iikada igrali i Gagića koji je igrač sa velikim ikustvom u ABA ligi”, rekao je trener “plavih” Mijović, koji se nadovezao.
Ta dva dolaska nam predstavljaju određeni problem, jer se Igokea nije pojavljivala u tom sastavu, tako da će biti  dosta stvari na koje ćemo morati da se adaptiramo tokom same utakmice”, jasan je mladi perspektivni stručnjak.

Aktuelni šef stručnog štaba šampiona Crne Gore još nije zadovoljan igrom u odbrani i želi da Budućnost to popravi.

Ako oscilacije smanjimo na najmanju moguću mjeru, prevashodno u fazi odbrane i ako pokažemo dovoljan nivo agresivnosti i fokusa, mislim da možemo doći u situaciju da se iz Laktaša vratimo sa pobjedom”, zaključio je Mijović.

Tagovi