Košarka

ZVEZDA NADOKNADILA -19, I POSLE VELIKE DRAME SRUŠILA ZADAR!

Izvor Kurir

Crveno-bijelima se smiješio novi poraz u ABA ligi, a onda je uslijedio čudesan preokret!

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Zadar na gostovanju rezultatom 82:74 u šestom kolu ABA lige.

Morali su izabranici Joanisa Sferopulosa da se pošteno oznoje kako bi došli do novog trijumfa u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su na katastrofalan način otvorili utakmicu i dopustili rivalu da se rezultatski odlijepi.

Zadar je igrao sjajno u prvoj četvrtini, šut je sjajno služio hrvatsku ekipu dok gosti iz Beograda nisu imali riješenja za raspoložene protivničke igrače, koji su pogađali odakle god su htjeli.

Zadar je u jednom momentu imao velikih +19 poena prednosti, pa su tada mnogi pomislili da se crveno-belima smiješi i treći poraz u ABA ligi. Ipak, beogradska ekipa je uspela da se probudi iz teškog "nokdauna" i vrati u meč, prije svega zahvaljujući raspoloženom Ognjenu Dobriću koji je blistao u drugoj četvrtini.

Domaći tim je na poluvremenu imao +3 poena prednosti, dok su gosti u trećoj dionici dodali gas i u potpunosti se vratili u meč. Jasno je bilo da ćemo gledati dramu u Zadru, domaći nisu želeli tek tako da se predaju, dok su igrači Zvezde kako je vrijeme prolazilo igrali sve bolje i bolje.

Uspjeli su nekako izabranici Joanisa Sferopulosa da prelome rivala u poslednjoj dionici, i na kraju mirno privedu meč kraju...

TABELA ABA LIGE:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt