Košarka

"Partizan i Zvezda imaju kvalitet za plej-of": Poznati Hrvat o vječitima u Evroligi

Autor Tijana Jevtić

Košarkaški trener Aco Petrović vjeruje da Partizan i Crvena zvezda mogu do plej-of faze Evrolige.

Izvor: MN Press

Partizan je posle dva izgubljena meča u Evroligi zabeležio dvije važne pobede dok se Crvena zvezda nalazi na vrhu tabele pošto je jedina ostala neporažena posle trećeg kola. Nižu se pohvale za izabranike Željka Obradovića i Janisa Sferopulosa, pa se tako oglasio i košarkaški trener Aco Petrović.

Bivši košarkaš je pohvalio srpske ekipe: "Gledajući regionalnu evroligašku scenu mišljenja sam da i Partizan i Crvena zvezda imaju sjajne argumente za plej-of Evrolige. Partizan i u prva dva poraza u Vitoriji i Madridu nije bio nadigran, dok Zvezdine pobede u Parizu i Istanbulu su jasan pokazatelj kvaliteta igrača", napisao je trener reprezentacije Brazila.

Partizan je u prva dva kola upisao poraze od Baskonije (82:88) i Reala (86:93), a potom je u duplom kolu u Beogradskoj areni nadigrao Bajern (86:78), a onda i Makabi (91:79) u dvorani Aleksandar Nikolić. Crvena zvezda večeras od 20 časova dočekuje Barselonu u okviru četvrog kola Evrolige, a prethodno je savladala Pariz (80:77), Baskoniju (78:71) i Ferebahče (76:57) i sada zauzima vrh tabele Evrolige.