Košarka

POKUŠEVSKI RASPAMETIO ŽELJKA OBRADOVIĆA! Trener crno-bijelih fasciniran onim što je vidio večeras

Izvor Kurir

"Taj dečko ima glavu za košarku..."

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana zabilježili su drugu pobjedu u Evroligi, pošto su u 4. kolu elitnog takmičenja u hali "Aleksandar Nikolić" pobijedili Makabi rezultatom 91:79.

Bila je ovo utakmica u kojoj su se timovi smjenjivali u vođstvu većim dijelom meča. Skoro 30 promjena smo vidjeli. Ipak, kada je bilo najbitnije, u finišu meča, Partizan je napravio razliku i na kraju upisao ubjedljiv trijumf.

Posle utakmice, na konferenciji za medije, trener crno-bijelih Željko Obradović je rekao:

"Vidi se da je moja ekipa srećna, zadovoljna, da je željna igre, to se vidi i na treningu. Odigrali smo sjajno drugo poluvrijeme, posebno poslednju četvrtinu. Igrali smo izuzetno pametno napadački. To nam je bilo veoma važno" rekao je Željko na konferenciji za medije.

Zadovoljan je Obradović zalaganjem svojih košarkaša, koji se bacaju za svaku loptu...

"To je kvalitet ovog tima, borba za svaku loptu, bacanje njih trojice za loptu, to je pokazatelj ovog tima. To je veoma pozitivno. Od prvog dana imaju taj mentalitet i taj odnos. Ja im čestitam na tome. Govorim od prvog dana da vjerujem u njih. Oni to pokazuju. Bilo je i večeras nekih trenutaka kada zaboravimo neke kretnje, ali imamo dosta prostora za napredak.

Na konferenciji za medije Željko je posebno nahvalio Alekseja Pokuševskog, koji je večeras imao sjajnu rolu.

"Bonga je iskusan igrač, on je sa Njemačkom svjetski prvak. Sposoban je da pokrije više pozicija. On je veoma koncentrisan na svakom treningu, apsolutno svhata svoj zadatak. Igrao je konstantno, ali i ekipa igra veoma konstantno, što je najvažnije. Ali i kada je on izašao zbog četiri faula, Pokuševski je odigrao izvanredno. Čak i napadački, prepoznavao je situacije. To me raduje, taj dečko ima glavu za košarku i mislim da će nam sve više pomagati."

Možda ce vas zanimati