Košarka

PARTIZAN NA KRILIMA BRAUNA OSTVARIO PRVU POBJEDU U EVROLIGI! Crno-bijeli razbijali Bajern

Autor Teodora Orlandić Izvor Kurir

Krenuli da se "kockaju", a onda preživjeli neočekivanu dramu!

Izvor: KK Partizan / Dragana Stjepanović

Crno-bijeli u krcatoj Areni upisali prvi trijumf u elitnom takmičenju! 

Izabranici Željka Obradovića konačno su upisali prvi trijumf u Evroligi! Večeras, u krcatoj Beogradskoj areni košarkaši Partizana su pobijedili minhenski Bajern rezultatom 86:78 u okviru trećeg kola Evrolige.

Košarkaši Partizana nisu na najbolji način otvorili novu sezonu u Evroligi, pošto su na startu takmičenja upisali dva poraza. Doduše, oba su bila na strani, najprije su crno-bijeli izgubili od Baskonije, a potom i od madridskog Reala.

Navijači Partizana su jedva dočekali da prvi put ove sezone na domaćem parketu vide svoje miljenike u elitnom takmičenju, koji su željeli da na krilima Grobara u krcatoj Areni stignu do prve pobjede u Evroligi. I u tome su uspjeli, na najbolji mogući način!

Sa ogromnom željom su košarkaši Partizana ušli u večerašnju utakmicu. Od samog starta meča, crno-bijeli su letjeli po terenu, blistali su na obje strane parketa dok gosti nisu uspijevali da pronađu rješenje za raspoloženog protivnika. Uz to, tim iz Njemačke je djelovao potpuno pogubljeno na parketu, greške su se nizale, a izabranici Željka Obradovića su to koristili na najbolji mogući način!

U prvoj četvrtini smo gledali pravu rafalnu paljbu Parnog valjka, šut je služio košarkaše Partizana, koji su u prvih 10 minuta postigli čak šest trojki, a prednjačio je maestralni Sterling Braun! Bajern je parirao u uvodnim minutima meča, da bi se beogradski klub ubrzo odlijepio a prednost je u nastavku konstantno rasla.

Dominirali su crno-bijeli i tokom većeg dijela druge dionice, da bi minhenski klub tek u finišu prvog poluvremena uspio da napravi seriju od 6-0 i malo smanji rezultatski zaostatak, što je izbacilo iz takta Željka Obradovića koji je tajm-autom prekinuo seriju rivala i od svojih košarkaša zatražio da se ne opuštaju, bez obzira što je razlika u jednom momentu bila i 20 poena!

Uozbiljili su se domaći košarkaši posle instrukcija svog trenera, ponovo su stegli odbranu i na pauzu otišli sa velikom zalihom od +17 poena prednosti, a prvo poluvrijeme obilježio je Sterling Braun koji je na svom kontu imao čak 16 poena i ubjedljivo bio najbolji pojedinac na parketu!

Gosti iz Minhena su nešto ozbiljnije ušli u drugo poluvrijeme i odmah napravili seriju od 9-2, dok su crno-bijeli u uvodnim minutima treće dionice djelovalo potpuno pogubljeni, ali na svu sreću po beogradski tim, ti "crni minuti" nisu dugo trajali! Zategli su odbranu košarkaši Partizana i vrlo lako vratili ubjedljivu prednost, koju do kraja treće dionice nisu ispuštali, pa je pred poslednju četvrtinu rezultat na semaforu stajao 71:52.

Košarkaši Bajerna zaigrali su tek u poslednjoj četvrtini, u kojoj su bili znatno bolji od Partizana, koji nije ličio na sebe. Počeli su crno-bijeli da griješe, gosti su iskoristili krizni period rivala i u jednom momentu smanjili na -6 poena zaostatka, što je razbijesnilo Željka Obradovića.

Iako niko nije očekivao takav rasplet utakmice, u finišu utakmice viđena je drama, u kojoj je u momentima kada se meč lomio Lundber poentirao pod faulom, i na minut i po do kraja meča vratio svom timu +9 poena prednosti.

Na svu sreću po beogradski tim, Bajern nije uspio da se potom vrati u meč a crno-bijeli su pred svojim navijačima potpuno zasluženo došli do prvog trijumfa u Evroligi!

U timu Partizana najbolji je bio Sterling Braun sa 22 poena, Karlik Džons je dodao 14, a Nilikina, Bonga i Tajrik Džons su završili meč sa po 13 poena. Na drugoj strani istakao se Obst 15 poena, raspoložen je bio i Edvards sa 13, a Buker je brojao do 11.

U narednom kolu Evrolige, košarkaši Partizana idu na megdan Makabiju, dok Bajern u Minhenu dočekuje Pariz.