Košarka

"Iznenadili smo ih ovakvom partijom": Sferopulos spušta euforiju posle dominacije u Turskoj, traži samo jedno

Autor Nemanja Stanojčić

Janis Sferopulos oglasio se posle pobjede Zvezde u Istanbulu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet nastavila je da blista u Evroligi, upisala je i treću pobjedu u isto toliko mečeva u elitnom takmičenju. Deklasirala je Fenerbahče usred Istanbula (76:57). Posebno su se istakli Džoel Bolomboj i Majk Daum, ali je bilo i nekoliko heroja iz sjenke.

Upravo je to istakao Janis Sferopulos posle utakmice. "Prvo želim da čestitam mojim igračima na odličnoj utakmici. Nije lako igrati protiv Fenerbahčea, posebno u Istanbulu, na njihovom terenu. Ovo je tim koji ima mnogo kvalitetnih i iskusnih igrača. Za nas je bio izazov od početka da dođemo i da odigramo najbolju partiju. Zato čestitam igračima na ovoj timskoj pobjedi. Svi igrači koji su bili na parketu su doprinijeli pobjedi, bez obzira na minutažu koju su imali", rekao je Sferopulos.

Ne želi da se stvara euforija posle ubjedljivog trijumfa. "Ključ pobjede bila je naša odbrana. Dozvolili smo im samo 57 poena, natjerali smo ih na 18 izgubljenih lopti. Čak i kada nam njihova odbrana nije dozvoljavala da postignemo poene uspjeli smo da zadržimo vođstvo. Imali smo fantastičnu prvu četvrtinu, ovakva naša partija je iznenadila našeg protivnika. Rano je za slavlje, ima mnogo još da se igra, ovo je maraton. Moramo da ostanemo prizemni, da nastavimo da napredujemo i da učimo jedni od drugih, jer smo novi tim. Moramo da nastavimo da se borimo, ovo je rano u sezoni. Srećno Feneru u nastavku sezone", zaključio je Sferopulos.