Košarka

Loše vijesti za ljubimca Grobara u Americi: Doživio košmar, ništa od košarke do 2025!

Autor Tijana Jevtić

Dante Egzum će zbog povrede biti tri mjeseca van terena.

Izvor: MN Press

Miljenik Partizana iz sezone 2022/23. doživio je povredu u pripremnom periodu NBA sezone na trening-kampu, već je bilo izvjesno da će propustiti početak lige zbog desne šake. A, sada je stigla i zvanična potvrda - Dante Egzum će biti van terena tri mjeseca.

Bivšeg igrača Partizana nastavile su da prate povrede. Zbog jedne od njih morao je i da dođe u Evropu, jer intenzitet igre u SAD nije odgovarao njegovom trenutnom stanju. Posle sjajne sezone u Partizanu vratio se u NBA, gdje je u protekloj godini imao važnu ulogu na putu Dalasa do finala najbolje lige na svijetu.

Sada je u pripremnom periodu ponovo doživio nezgodu, u pitanju je desna šaka, a kako Baketnjuz javlja Australijanac će vam terena biti tri mjeseca, koliko će mu biti potrebno da se oporavi od operacije.

Egzum je karijeru započeo u Juti 2014, potom je od 2019. branio boje Klivlenda, da bi 2021. došao u Evropu. Najprije je nosio dres Barselone, a godinu dana kasnije postao je dio tima Željka Obradovića. Suvišno je pričati o tragu koji je Egzum ostavio u Humskoj, naročito ako se uzme u obzir da Parni valjak u prethodnoj sezoni nije uspio da nađe ni približno sličnu zamjenu za reprezentativca Australije.