Košarka

Slovenac na popravnom ispitu u Podgorici: Alen Omić ponovo u plavo-bijelom dresu

Autor Teodora Orlandić

Slovenački košarkaš Alen Omić novi je košarkaš Budućnosti.

Izvor: KK Budućnost Voli

Centar visok 216 cm potpisao je za Budućnost Voli drugi put u svojoj karijeri, pošto je bio dio podgoričkog tima u sezoni 2018/2019 kada je naš predstavnik igrao Evroligu.

Taj njegov angažman se nije završio slavno, budući da je tokom sezone prešao u Olimpiju Milano nakon ne baš ubjedljivih partija u "plavo-bijelom" dresu.

Riječ je o iskusnom 32-godišnjem igraču koji je igrao za nekoliko evroligaških ekipa, a koji posljednih sezona najviše bio u ekipi Cedevita Olimpije, koja mu je i bila posljednja stanica.

"Nakon skoro šest godina slovenački centar se vraća u Podgoricu. Iskusni tridesetdvogodišnji košarkaš, Alen Omić, potpisao je ugovor sa našim klubom do kraja sezone. Nakon boravka u našem timu do kraja decembra 2019. godine, prelazi u Olimpiju iz Milana, da bi zatim branio boje Huventuda, Burg en Bresa, Cedevita Olimpije (dva puta), Guangsija iz Kine, kao i Metropolitana. U predhodnoj sezoni igrajući za Cedevita Olimpiju u prosjeku je bilježio 12.4 poena i 10.3 skoka po meču u ABA ligi", navodi se u saopštenju Budućnosti.