Košarka

Jokić demantovao najmoćnijeg čovjeka u košarci: Tužna vijest za sve navijače

Autor Milutin Vujičić

Nakon što se proširila vijest da bi NBA mogla da "dovede" neki od timova na Balkan, Nikola Jokić je rekao da prvi put čuje za tako nešto.

Izvor: Dragana Stjepanović/ABA liga

Komesar NBA lige Adam Silver, vjerovatno najmoćniji čovjek u košarci, razgovarao je sa novinarima u Abu Dabiju uoči egzibicije koju su odigrali Denver i Boston. Sa tog sastanka "procurile" su crtice, između ostalog i riječi Adama Silvera da su se Nikola Jokić i Luka Dončić raspitivali da li će se uskoro neka NBA utakmica odigrati u njihovim zemljama - Srbiji i Sloveniji - što je odmah dovelo do velikog radovanja navijača.

"Čisto da spomenem, i Nikola i Luka su pitali (može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju, prim. aut.). Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtjevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gdje ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovdje u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je dio višegodišnje inicijative", kazao je Silver i time oduševio sve u Srbiji i Sloveniji, pošto bi to bio nevjerovatan uspjeh da se NBA zvjiezde pojave na košarkaškim parketima u Beogradu i Ljubljani.

Međutim, Nikola Jokić o tome ne zna ništa. Da li nije razumio pitanje ili je Adam Silver "trčao pred rudu" u pokušaju da ipak novinarima najavi ekskluzivu, Somborac je u kasnijem razgovoru sa medijima objasnio da ne zna ništa o planu o kome je NBA komesar pričao.

"Postoji vijest da ste ti i Luka Dončić pitali Adama Silvera da se utakmice predsezone ili sezone organizuju u Sloveniji ili Srbiji, možeš li nam reći nešto o tome", glasilo je pitanje novinara koje je potpuno zbunilo Novaka: "Nemam pojma ništa o tome".

Podsjetimo, Jokić je odmah u prvoj utakmici za Denver u ovoj sezoni pokazao da "nije zarđao" i upisao je 14 poena i osam skokova u porazu od Bostona (107:103), a iskoristio je slobodno vrijeme da pogleda i meč svog bivšeg kluba Mege u trećem kolu ABA lige protiv Dubaija.