Košarka

Pešić otišao, Srbija traži novog selektora: Ko će biti naslednik na klupi reprezentacije?

Autor Dušan Ninković

Postoji dug spisak kandidata, a Nebojša Čović i saradnici moraće dobro da izaberu naslednika Svetislava Pešića.

Izvor: MN Press

Košarkaški savez Srbije će sa novim predsednikom Nebojšom Čovićem odmah morati da traži rešenje za klupu! Dosadašnji selektor Svetislav Pešić obavestio je novo rukovodstvo KSS da neće ostati na funkciji koju je obavljao prethodnih godina, pa se pokreće pitanje o nasledniku.

Srbija trenutno ne "kuburi" sa kvalitetnim trenerima, ali pitanje je koga može da angažuje odmah. Mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraju se već u novembru, pa bi bio dobro da se do tada pronađe dugoročno rešenje i odluči ko seda na klupu.

Košarkaška javnost u Srbiji ima brojne želje, a pojedina imena već se pominju po kuloarima. Ide se od Ognjena Stojakovića koji je bio pomoćnik Pešiću i sarađuje sa Jokićem u Denveru, preko Igora Kokoškova, Saše Đorđevića i Saše Obradovića, pa do mlađe garde poput Dušana Alimpijevića, Nenada Čanka ili Petra Božića.

Jasno je da na klupu Srbije neće sesti Željko Obradović. Trener Partizana nedavno je istakao da je to za njega završena priča i da više neće obavljati selektorski posao, već da je fokusiran samo na rad u klubu. Na posao u klubu u ovom trenutku posvećeni su i brojni drugi srpski stručnjaci, pa će biti zanimljivo videti ko su potencijalna rešenja novih čelnih ljudi srpske košarke.