Košarka

Bogdan se javio zbog Zvezdine pobjede: Pogledajte reakciju kapitena Srbije na Nedovićevu trojku!

Autor Dušan Ninković

Bogdan Bogdanović i Nemanja Nedović dugogodišnji su prijatelji.

Izvor: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde uspjeli su da savladaju Pariz (80:77) u prvom kolu Evrolige, a impresivna partija beka Nemanje Nedovića nije promakla kapitenu srpske reprezentacije! Iz daleke Amerike, gdje se priprema za novu NBA sezonu, javio se Bogdan Bogdanović koji je očigledno ispratio meč crveno-bijelih na početku takmičenja najboljih evropskih klubova.

Bogdanović je na svoj Instagram story okačio jednu od Nedovićevih trojki, a izabrao je pogodak koji je Crvenoj zvezdi donio prednost u finišu susreta. Pored taga ka profilu Zvezdinog igrača kapiten Srbije stavio je vatrice, kako bi pokazao da se Nedović "zapalio" na meču protiv Pariza - kojem je ubacio 21 poen!

Izvor: Instagram/bogdanbogdanovic/Printscreen

Podsjećamo, Nemanja Nedović bio je centralna figura meča na kojem se Crvena zvezda vratila sa ivice ponora i zaostatak od 13 poena pretvorila u pobjedu. Bio je maksimalno uspješan sa linije za slobodna bacanja (2/2) i u šutu za dva poena (2/2), dok je trojke šutirao nestvarnih 5/6 - uz napomenu da je pogodio prvih pet pokušaja.

Njegova energija u drugom dijelu meča, uz Nikolu Kalinića koji se profiliše kao novi lider tima, pokrenula je Crvenu zvezdu, koja je na poluvremenu imala čak osam poena zaostatka. U drugom dijelu meča razlika je još malo rasla, ali je zatim Sferopulosov tim napravio veliki preokret i u Beograd donio prvu pobjedu u novoj sezoni Evrolige.