Košarka

Treneri napravili haos u Evroligi: Cio svijet vidio sukob, na konferenciji postalo još oštrije!

Autor Dušan Ninković

Meč Fenerbahčea i Olimpijakosa izazvao je mnogo pažnje zbog dvojice trenera, Jasikevičijusa i Barcokasa.

Izvor: MN Press

Prvo kolo Evrolige donijelo nam je derbi između Fenerbahčea i Olimpijakosa, a utakmica koja se možda i najviše čekala na startu takmičenja opravdala je očekivanja. Vidjeli smo neizvjestan meč koji je turski tim riješio u svoju korist (82:71), a koliko je napeto bilo najbolje govori odnos dvojice trenera.

Šarunas Jasikevičijus i Jorgos Barcokas tokom meča su dobili tehničke greške zbog sukoba koji su imali pored terena, a njihov verbalni okršaj nastavio se i nakon utakmice. Prvo je Grk govorio o događaju sa meča, a zatim je Litvanac bio još oštriji - tvrdeći da se ovakav njihov sukob nije desio prvi put.

"On je imao neke komentare koje sam čuo, pa moram da odgovorim. Ovo je drugi put da me on pored terena uči kako bi trebalo da vodim svoj tim. Ne dozvoljavam bilo kom treneru da mi govori šta bi trebalo da radim sa svojom ekipom", rekao je Šarunas Jasikevičijus nakon što je sa ekipom Fenerbahčea pobijedio Olimpijakos.

Podsjećamo, nešto ranije se oglasio Jorgos Barcokas. "Volio bih da kažem nešto o ponašanju protivničkog trenera. Šta god da se desi na meča, imamo tehničke greške, pokušao sam da mu pružim ruku, on je mene napao. To je nepoštovanje. Želim da svi to znaju", istakao je Grk nakon poraza u prvoj rundi i velike rasprave sa protivnikom.

Meč Fenerbahčea i Olimpijakosa obilježila je i teška povreda jednog od najboljih igrača turskog tima. Nakon što je prošao Filipa Petruševa i spremio se za šut, Skoti Vilbekin je pao na parket i uz bolnu grimasu ostao da leži - mnogi smatraju da su tom prilikom pokidani prednji ukršteni ligamenti, što bi značilo višemjesečnu pauzu.