Košarka

CRNO DRUGO POLUVRIJEME ZA PORAZ CRNO-BIJELIH: Partizan sam sebe pobijedio u Vitoriji

Izvor Kurir

Baskonija - Partizan 88:82 (16:17, 16:21, 27:22, 29:22)

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Partizan jednostavno ne može da slavi u Vitoriji! Košarkaši crno-bijelih poraženi su od Baskonije u prvom kolu Evrolige rezultatom 88:82 , a moglo je biti drugačije.

Na krilima fantastičnog Tajrika Džonsa Partizan je imao +6 u prvom poluvremenu. Sve je funkcionisalo u redovima izabranika Željka Obradovića, a taman kada im je trebao dodatni impuls da se "odlijepe", Baskonija bi pogodila neku trojku i ostala "živa".

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno drugačiju sliku, Baskonija je počela da pogađa, probudio se Čima Moneke koji je bio potpnuo zaustavljen u prvom dijelu, a kada se na to dodaju raspoloženi Sedekerkis i Forest, standardno dobri Hauard i šut za tri poena 6/10, rezultat nije mogao biti drugačiji.

Imali su mnogo grešaka košarkaši Partizana, u bitnim momentima meča, a ovo ih je koštalo.

Dozvolili su crno-bijeli protivniku da postigne čak 56 poena u drugom dijelu igre što je zaista previše za ekipu kojoj je glavna snaga odbrana.

Bilo je i dobrih momenata, Partizan je na trenutke izgledao odlično, ali im ipak nedostaje da se uigraju i da spriječe "jeftine" greške koje su ih koštale utakmice.

Najefikasniji kod crno-bijelih bio je Tajrik Dđons koji je postigao 22 poena uz 4 skoka i 1 asistenciju, 20 je dodao Dejvis, a dvocifreni su bili Marinković sa 11 i Lundberg sa 10 poena.

Kod Baskonije čak 5 dvociferenih košarkaša, 17 poena Hauarda, 15 je dodao Luvavu, 14 Sedekerkis, 13 Moneke i 10 Forest.

Treba istaći da su košarkaši Baskonije imali čak 6 blokada i da su sve došle u bitnim trenucima, tako da je i to napravilo razliku.

Nadskakali su domaći Partizan 54 - 47, a u ovom se upravo i krije ključ pobjede.

Što se crno bijelih tiče, sledi im duel sa Cibonom u okviru ABA lige, a zatim i gostovanje Realu u Madridu!