Košarka

"Nelogično je da dobijate pare od države i da vređate": Čović najavio, ubuduće nulta tolerancija

Autor Milutin Vujičić

Novi predsednik KSS Nebojša Čović najavio da će postojati "nulta tolerancija za vređanje" na utakmicama.

Izvor: VLADIMIR MARKOVIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nebojša Čović obratio se danas medijima i približio je svoj plan i program po stupanju na funkciju. Objasnio je da iako je obiman, tu je da bi se sproveo, dodajući da neće popuštati prilikom sprovođenja ovog programa i da zna da će "biti otpora" zbog toga.

"Postoje navike koje su problematične. Biće nulta tolerancija u smislu kršenja regularnosti, šta god se nalazilo pod time - biće netolerisano, a to znači regularnost u svakom smislu: suđenje, radu kontrolora, delegata i klubova. Nažalost, u sport se uvuklo nešto što se zove korupcija", poručio je Nebojša Čović tokom današnjeg obraćanja sa mesta predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

"Takođe, nulta tolerancija u smislu vređanja i to moramo da zaustavimo. Nelogično je da dobijate pare od države i da vređate svoju državu i kroz druge institucije. Neki će reći da je ovo politički deo, ali nije - mi imamo samo jednu državu. Vi kao mediji ste nam važni, nije kult reprezentacije izgubljen tek tako, mnogo je jača i bolja vest kada uslovno rečeno nekoga napadnemo i pravimo aferu, u odnosu na neku normalnu vest. Takvo je vreme. Biće nam potrebno da sarađujemo na tim stvarima i znam da ćemo se sučeliti sa raznim lobijima koji će biti protiv, ali moramo da radimo na interesima srpske košarke", naveo je Čović i dodao da će ići korak po korak.

"Potrebno je puno rada i truda i mi bismo se potrudili da sačuvamo rezultate i neće biti lako jer su očekivanja velika već sa za Eurobasket. Idemo korak po korak i probaćemo da budemo efikasni u tom četvorogodišnjem ciklusu ako bude kompletan", zaključio je predsednik KSS.