Košarka

Bomba - Boban Marjanović se vratio u Evroligu!

Autor Nikola Lalović

Boban Marjanović je posle devet godina ponovo u Evropi i igraće za Fenerbahče!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prvo se oglasio poznati košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović i postavio zagonetku, a onda je "Jurohups" potvrdio. Rešenje zagonetke je jasno - Boban Marjanović je postigao dogovor sa Fenerbahčeom i igraće u Evoligi naredne sezone. "Današnja instagram matematička operacija glasi 1.300.000 + 1.000.000 = 2.300.000", napisao je Ražnatović, što je zbir pratilaca na instagramu Bobana Marjanovića i turskog kluba. 

Marjanović je karijeru počeo u Hemofarmu gdje je nekoliko sezona bio dominantan, a onda je karijera krenula nizbrdo posle odlaska u CSKA iz Moskve. Slali su ga na pozajmice u Žalgiris i Nižnji Novgorod, zatim je pokušavao da se vrati preko Radničkog iz Kragujevca kod svog starog trenera Miroslava Mute Nikolića. Procvat je doživio u Megi radeći sa Dejanom Milojevićem, da bi potom u Crvenoj zvezdi bio dominantan u Evroligi i ABA ligi. 

Otišao je u NBA gde je igrao za San Antonio, LA Kliperse, Filadelfiju, Dalas i Hjuston Roketse. Imao je 331 odigran meč u NBA, sa 5,5 poena i 3,6 skokova u proseku. Kad god je ulazio na teren imao je dobar učinak, ali je nažalost imao male minutaže. Sada bi mogao da bude specijalno oružje trenera Šarunasa Jasikevičijusa, a konkurencija pod košem neće biti mala. 

Posle odlaska Luke Šamanića iz ekipe došao je Kem Birč. Tu su iskusni Nikolo Meli i Sertač Šanli takođe na pozicijama petice, a dolazak Marjanovića možda znači da će iskusni Italijan sa NBA iskustvom ipak igrati kao krilni centar ove sezone.