Košarka

Pričali da će da bankrotiraju i napuste Evroligu: Ništa od toga, objavili su budžet od 26.000.000!

Autor Bojan Jakovljević

Ništa od bankrota, Virtus ima velike planove u Evroligi.

Izvor: MN Press

Iako se govorilo da je Virtus blizu bankrota, da će se porodica Zaneti koja sponzoriše klub povući i da je velikan iz Bolonje veoma blizu toga da odustane od takmičenja u Evroligi, od toga za sada neće biti ništa. Zanetiji su ostali, i dalje daju novac, a sada je u italijanskim medijima objavljeno koliko će novca ove sezone potrošiti crno-bijeli. 

Kako se navodi, Virtusov budžet za ovu sezonu je 26.000.000 eura. Iako je glavni sponzor Segafredo smanjio unos novca u ekipu, i dalje će za tim biti potrošeno oko 18.000.000 eura, a Luka Baraldi će ostati glavni operativac ekipe. Ipak neizvjesnost oko Virtusa nije završena, pošto će krajem septembra biti održan sastanak dioničara, a u oktobru se očekuje novi budžet i novi upravni odbor.

Ipak navodi se da su svi u klubu sigurni da postoji osnov za nastavak stabilnog funkcionisanja kluba, što djeluje da je tačno i kada se pogleda sastav za ovu sezonu. Tu su Met Morgan, Vil Klajburn kao velika pojačanja, ostali su igrači poput Anta Žižića i Ajzee Kordinijea, a veterani Marko Belineli i Tornike Šengelija će i dalje biti u sastavu, Uz domaće igrače koji donose kvalitet kao što su Danijel Heket, Alesandro Pajola i Akile Polonara, to garantuje velike ambicije i ove sezone.